Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov musí proti Spartě uspět, aby udržel naděje na play-off

Praha – V předehrávce 51. kola hokejové extraligy se Litvínov představí na ledě pražské Sparty. Domácí již delší dobu nic nemůže připravit o jistotu účasti ve čtvrtfinále play-off. To Severočeši po nástupu kouče Vladimíra Jeřábka nasadili k mohutnému finiši a snaží se vyhnout sestupovým bojům. K postupu do předkola play-off však potřebují nejen vítězit, ale i spoléhat na zaváhání soupeřů, kteří jsou v tabulce nad nimi, především Karlových Varů. 

Sparta už má jistý Prezidentský pohár pro vítěze základní části, Litvínov přesto neche podcenit. "Litvínov ale hraje v posledních zápasech velice dobře. Bojují o postup do play-off a podle toho jejich hra vypadá. Zápas bude mít všechny prvky utkání play-off," předpověděl kouč domácích Josef Jandač. 

Litvínovští se s příchodem trenéra Jeřábka zvedli; ze tří utkání vytěžili při třech výhrách sedm bodů a především začali opět střílet góly. Během úspěšné série skórovali během základní hrací doby dohromady třináctkrát. Obranu lídra soutěže ale Verva v každém ze vzájemných soubojů tohoto ročníku pokořila vždy jen jednou, nebodovala a naopak sama inkasovala celkově 13 gólů.

"Jedeme k prvnímu týmu, Sparta má velice kvalitní mužstvo, ale my se pokusíme přivézt nějaký bod. V této fázi je pro nás každý získaný bod hodně důležitý," připomněl Jeřábek těsné boje na hraně první desítky, ale zároveň i důležitost bodového zisku v případě účasti ve skupině o udržení.

"Nálada se po třech výhrách zvedla, ale musíme jít dál. Pořád děláme hodně na obraně, ale i přesto stále hodně inkasujeme, což musíme zlepšit," dodal Jeřábek, který postrádá zraněného Hujsu a potrestaného Trávníčka.

Utkání bude mít slavnostní úvod. Sparta připravila na závěr základní části akci věnovanou největším postavám historie klubu a na středu chystá založení Klubu Legend HCS, který bude postupně sdružovat nejvýznamnější hráče, trenéry a funkcionáře. Před bitvou s Litvínovem bude během slavnostního ceremoniálu uvedeno do této vybrané společnosti celkem 19 osobností slavného pražského klubu.

"Klub Legend zakládáme proto, že více jak stoletou historii Sparty pomáhalo tvořit mnoho výrazných osobností. Rádi bychom tímto jejich přínos ocenili, poděkovali jim a ukázali, že klub, pro který toho tolik odvedli, si jich stále váží a respektuje je," uvedl pro klubový web výkonný ředitel Zbyněk Černý. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články