Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Henrik Sedin překonal bolest, odehrál 553. duel v řadě a skóroval

St. Paul (USA) – Švédský hokejový útočník Henrik Sedin místo zdravotní pauzy kvůli bolestivě nastřelenému kotníku obul brusle, odehrál 553. zápas NHL za sebou a k výhře Vancouveru na ledě Minnesoty 5:2 navíc přispěl gólem. Drží tak stále druhou nejdelší sérii z aktivních hráčů.

Henrik Sedin
zdroj: Getty Images

Jednatřicetiletý kapitán loňských finalistů měl po úterním souboji s Nashvillem potíže s pravým kotníkem, protože ho pukem zasáhl soupeřův bek Kevin Klein. Přestože duel dohrál, kulhal, netrénoval a z obavy ze zlomeniny podstoupil vyšetření. Žádné větší poškození ovšem neprokázalo.

"Po rozbruslení to nebylo moc dobré. Ale jakmile zápas začne, stoupne vám adrenalin. A pak už to docela šlo," řekl Sedin, který odehrál přes 16 minut a na začátku druhé třetiny zvýšil vedení Vancouveru na 3:1.

Domácí kouč Mike Yeo si pochvaloval, jak díky Henrikovi získal pro své svěřence ideální příklad, jak má vypadat přístup k hokeji. "Jsme poslední dva měsíce vyčpělí. Jdeme hrát, ale hodně hráčů nemá dobrý přístup, nedají do hry absolutně všechno. Je tady až příliš mnoho těch, kteří nejsou připraveni zaplatit takovou cenu," řekl Yeo.

Spoluhráč Bitz: Hrát se zraněním, to je tvrdost

Sedinovu obětavost ocenili i spoluhráči. "Lidé mluví o tvrdosti, ale tvrdost je něco víc než jen shodit rukavice. Hrát se zraněním a přes podobné věci, to je tvrdost," prohlásil útočník Byron Bitz.

Henrik Sedin nevynechal jediný duel základní části za posledních šest sezon. Delší šňůru z aktivních hokejistů v NHL drží jen obránce Jay Bouwmeester z Calgary, jenž v součtu s předchozím působištěm Floridou nechyběl v 560 duelech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články