Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia padla na poslední místo, Sparta nestačila na Vary

Praha - Šance Slavie na předkolo play-off opět poklesly a zůstávají pouze teoretické. Pražané totiž nestačili na Kladno, kterému se naopak vyřazovací boje notně přiblížily. Velkým překvapením skončilo utkání Karlových Varů se Spartou, Západočeši se na vedoucí tým vytáhli a získávají cenné tři body. Play-off po prohře v Třinci utíká i Litvínovu, Zlín nestačil na Plzeň, která ukrojila z náskoku Sparty. Prodlužovalo se v Budějovicích, po duelu s Libercem se nakonec radovali domácí. Mladá Boleslav se po výhře nad Pardubicemi odpoutala od posledního místa, Kometa deklasovala Vítkovice.

Slavia - Kladno
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia - Kladno 2:3

Hokejisté Kladna vyhráli v 47. kole extraligy na ledě pražské Slavie 3:2 a udělali velký krok k pojištění účasti v play off. Vyrovnaný zápas rozhodl v 58:18 slovenský útočník Jiří Bicek. Slavii se naopak po páté porážce z posledních šesti zápasů začíná naděje na účast v bojích o titul rozplývat a dokonce spadla z dvanáctého místa na úplné dno tabulky.

HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Žejdl (T. Hertl, Sklenář), 21. Micka (Kolařík) - 12. Lepine (L. Procházka, M. Látal), 23. Lepine (Kameš, Patera), 59. Bicek (Patera, Bílek). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4196.

Jiří Čelanský (Slavia): "Toto utkání nelahodilo moc oku diváka, protože se hrálo o hodně. My jsme dvakrát vedli, bohužel jsme to neudrželi. Nakonec jsme prohráli, nemáme žádný bod a tím zřejmě hrajeme play out. Alinč nehrál proto, že je zraněný. Má naražené mezižeberní svaly."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Utkání se odvíjelo od toho, že obě mužstva hrála o mnoho. Byl to bojovný zápas. Úvody třetiny měli vždycky domácí lepší. My jsme dokázali v průběhu dvakrát vyrovnat. Škoda, že jsme nedokázali už v závěru druhé třetiny využít přesilovku pět na čtyři, kdy jsme dvě minuty odehráli u soupeře. V závěru se možná štěstí otočilo trošku na naší stranu. Tímto zápasem jsme vzali za kliku do předkola a uvidíme dál po přestávce, kdy máme dalších pět zápasů."

Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: David Veis

Karlovy Vary - Sparta 2:1

Hokejisté Karlových Varů potvrdili ve 47. kole extraligy, že se jim momentálně daří. Západočeši porazili vedoucí Spartu 2:1 a ukončili tak sérii Pražanů, kteří v jedenácti předešlých zápasech bodovali. Karlovy Vary naopak získaly alespoň bod posedmé za sebou, ukončily sérii pěti domácích nezdarů proti Spartě a v tabulce se posunuly na dvanácté místo před Slavii.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kumstát (Pech), 17. Zaťovič (Kumstát, Gřegořek) - 40. Foster (Kasík). Rozhodčí: Homola, Pešina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 3787.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "I přes tři vyloučení v prvních pěti minutách se nám podařilo Spartu v první třetině přehrát. Když jsme dali dvě branky, tak se mužstvo uklidnilo. Sparta ve druhé třetině hodně přidala a bylo vidět, proč je první. Jenom škoda, že se nám z naší přesilovky pět na tři nepodařilo dát třetí pojišťovací gól. Utkání bychom mohli dohrát v klidu. Pro diváky to však bylo napínavé až do konce a bylo vidět, že proti sobě hrají dvě mužstva asi s momentálně nejlepší formou."

Richard Žemlička (Sparta Praha): "Věděli jsme, že jedeme na velice těžké utkání. Vary hrají o život, což se také potvrdilo. Zásadní věc byla, že jsme na začátku zápasu nevyužili přesilovku pět na tři, kdy jsme vystřelili jen jednou na branku. Naopak Vary daly v první třetině dva góly. My jsme sehráli asi nejhorší třetinu letošní sezóny. V půli zápasu jsme hru srovnali, dali jsme gól a poslední třetinu jsme byli lepší. Vary však hrály výborně dozadu a podržel je Mensator. Myslím, že nakonec zaslouženě zápas vyhrály."

Zlín - Plzeň 1:2

Hokejisté Plzně potvrdili ve 47. kole extraligy, že se jim proti Zlínu daří. Indiáni vyhráli na ledě Beranů 2:1 a připsali si osmou výhru nad Zlínem za sebou. Plzeň díky tomu zároveň snížila odstup v tabulce od vedoucí Sparty na čtyři body, Západočeši mají navíc zápas k dobru.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branka a nahrávka: 51. Linhart (Ondráček, Roman Vlach) - 22. Martin Straka (Kratěna), 52. Jan Kovář (Pletka). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Kis, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 4279.

Josef Turek (Zlín): "Zápas jsme začali dobře, měli jsme převahu, což jsme vyjádřili 18 střelami. Bohužel pro nás chytal Adam Svoboda velmi dobře. Do druhé třetiny jsme vstoupili vlažně a nechali si dát gól, což s mužstvem trochu otřáslo. Během druhé třetiny jsme udělali několik drobných úprav v sestavě, které nezabraly. Ve třetí třetině jsme napadali ve dvou hráčích, abychom si vytvořili tlak. To trochu zabralo a vyústilo ve šťastnou vyrovnávací branku Tomáše Linharta. Jako už poněkolikáté v sezoně jsme si nechali dát laciný gól, kterému ale předcházela hrubá chyba obránce při rozehrávce. Hokej se nehraje na krásu, ale na výsledek. Utkání hodnotím negativně."

Michal Straka (Plzeň): "Rozhodující pro vývoj zápasu byla první třetina, ve které nás podržel gólman Adam Svoboda. Pouštěli jsme domácí do přečíslení a kdyby skončila 0:3 nebo 1:3, tak by byl další vývoj zápasu jiný. Pak jsme na začátku druhé třetiny dali gól a v dalším průběhu hry se vyvarovali přečíslení soupeře. Zápas rozhodl šťastný gól Jana Kováře. Jsme rádi, že vezeme tři body ze Zlína, protože příliš často se odsud body nevozí."

Třinec - Litvínov 6:4

Hokejisté Třince porazili ve 47. kole extraligy Litvínov 6:4 a dost možná soupeře touto porážkou odsoudili k účasti ve skupině o záchranu. Domácí potřetí v sezoně rozhodli vzájemný zápas s Vervou drtivým nástupem a čtyřmi góly v úvodních dvanácti minutách. Hosté v závěru mocně stahovali, z 1:5 snížili na rozdíl branky, ale na body to už nestačilo.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 6:4 (4:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 3. Ostřížek (Orsava, Hampl), 3. Varaďa (Kůrka, Bonk), 10. Peterek, 12. Polanský (Kůrka, Zíb), 37. D. Květoň (M. Hořava), 60. Lojek - 24. Smolka (Kafan), 53. Jareš (Jenáček, Ručinský), 55. Gerhát (Jareš, Jenáček), 60. Ručinský (V. Hübl). Rozhodčí: Hodek, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. Diváci: 3049.

Pavel Janků (Třinec): "Takovou první třetinu, jakou jsme dnes sehráli, jsme si přáli. To bylo super. Bohužel potom jsme trestuhodně polevili. Litvínov hrál ale velmi dobře. Začal více riskovat a dostal nás pod obrovský tlak. Měli jsme v závěru i obrovské štěstí."

Jiří Kučera (Litvínov): "Přestože jsme se připravovali na začátek a věděli jsme, že prvních deset minut bývá v Třinci nejtěžších, opak byl pravdou. Dostali jsme i několik smolných gólů a první třetinu jsme prohráli 0:4. Začali jsme pak hrát více agresivněji, protože už jsme neměli, co ztratit. Ale bylo už pozdě. Situace není jednoduchá, ale musíme se dívat jen k nejbližšímu zápasu, ještě nic nevzdáváme."

Liberecký Marek Pinc
zdroj: ČTK autor: David Veis

České Budějovice - Liberec 2:1 P

Hokejisté Českých Budějovic porazili v souboji čtvrtého a pátého týmu tabulky Liberec 2:1 v prodloužení a zvýšili tak své šance, že se po skončení základní části udrží mezi elitní čtveřicí. Vyrovnaný duel rozhodl přesilovkový gól Pavla Kašpaříka v 64. minutě.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branka a nahrávky: 6. L. Květoň (Langhammer, Kotalík), 64. Kašpařík (Krajnc, Kotalík) - 45. Vantuch (P. Nedvěd). Rozhodčí: Šindler, Müllner (SR) - Dřínovský, Jindra. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4473.

Milan Kupka (České Budějovice): "Naše poslední zápasy jsou všechny stejné. Hrajeme vyrovnané partie, ale neproměňujeme šance a potom se třeseme o výsledek. Dnes se nám podařilo získat dva body a jsme spokojeni."

Filip Pešán (Liberec): "Viděli jsme spíše bojovné než pohledné utkání. Hráči jsou unavení a všichni se těší na přestávku. Na ledě dominovali výborní brankáři. K zakončení nám chyběla síla. Věřili jsme, že dojdeme k nájezdům, které se nám v poslední době daří, ale bohužel se nám to nepovedlo."

Cěské Budějovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: David Veis

Mladá Boleslav - Pardubice 5:4

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 47. kole extraligy Pardubice 5:4, vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů a opustili poslední místo tabulky. Středočeši porazili Pardubice i přesto, že v průběhu zápasu prohrávali 1:3.

BK Mladá Boleslav - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:4 (1:1, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Jiránek (Vrbata), 36. Mikulík (D. Výborný, Žabka), 40. Tomas (Čutta, D. Výborný), 47. Podkonický (Vrbata, Balaštík), 56. Tomas (D. Výborný) - 5. Kolář I (Starý, V. Kočí), 24. Kolář I (Koukal), 28. Kolář II (Píša), 58. Starý (Kolář I, Koukal). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:11, navíc Píša (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 3545.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Začali jsme nervózně. Od kalhot našeho hráče jsme inkasovali v dvojnásobném oslabení na 1:3, ale nezlomilo nás to. Nakopl nás gól na 2:3. Chtěli jsme dostávat Pardubice pod tlak, i když na to asi nejsou moc zvyklé. Využili jsme dvě přesilovky, to rozhodlo zápas."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Hledají se mi slova mnohem hůř než domácímu trenérovi. Myslím si, že jsme utkání slušně začali, odskočili jsme na 3:1, ale laxností jsme pustili Mladou Boleslav zpět do hry. Ve třetí třetině jsme hráli pořád v oslabení a to bylo rozhodující."

Kometa - Vítkovice 8:2

Hokejisté Brna deklasovali v 47. kole extraligy Vítkovice 8:2 a přiblížili se premiérovému postupu do play off. Aktuálně desátá Kometa má na jedenácté Karlovy Vary pět kol před koncem základní části náskok sedmi bodů.Dva góly Brňanů vstřelili Holec, Leoš Čermák a Němec. Čermák celkově nasbíral šest bodů, což je rekord sezony.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 8:2 (3:1, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Holec (Erat, Malec), 17. Žižka (Němec, Čermák), 19. Čermák (Kováčik), 21. Jakub Svoboda (Němec, Čermák), 24. Holec (Koreis), 39. Němec (Čermák, Jakub Svoboda), 47. Čermák (Němec, Kováčik), 58. Němec (Čermák, Žižka) - 1. R. Hruška (Pohl, Ovčačík), 32. Ujčík (Kudělka). Rozhodčí: Polák, Blecha - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc Malík (Vítkovice) 10 min.. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 6811.

Lubomír Oslizlo (Brno): "Utekl nám začátek utkání, kdy jsme hned v první minutě inkasovali branku. Ale pomohli jsme si v úvodní třetině dvěma úspěšnými přesilovkami. Přidali jsme další góly z brejkových situací. Po dvou třetinách jsme odskočili soupeři a vedli už 6:2. V závěru jsme měli zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhráli. Den před zápasem jsme se rozhodli, že budeme při rozsáhlé marodce hrát pouze na tři útoky. Nyní je reprezentační přestávka a hráči mají prostor na odpočinek a nabrání sil do závěrečných bojů základní části extraligy."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Naše porážka se zrodila už v první třetině. Při utkáních na kluzištích soupeřů doplácíme na vyloučení. Dnes nás Brno potrestalo hned v první třetině při přesilovkách dvěma góly. I další chyby domácí využili ke skórování. Prohrávali jsme sice už 1:4, snažili jsme se ale o otevřený hokej. Na obou stranách byly šance. Brno některé proměnilo. My jsme už s výjimkou jedné přesilovky neskórovali. Proto je ten výsledek takový."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články