Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ústí v přestřelce porazilo Hradec, Olomouc nevyzrála na Dubu

Praha - Brankář Tomáš Duba si po středečním neúspěšném debutu v dresu Chomutova spravil chuť v domácím zápase proti třetí Olomouci, když nepustil za svá záda ani jeden puk a pomohl týmu k výhře 2:0. Vedoucí celek první ligy z Ústí nad Labem přestřílel hosty z Hradce Králové 7:4.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Hokejisté vedoucího Ústí potvrdili v zápase bohatém na branky roli favorita, hattrickem přispěl k výhře Daniel Boháč. Na vedoucí gól domácího Handlovského odpověděl za dvě minuty Kadlec. Lvi však do konce prvního dějství odskočili o dvě branky a pak už jen kontrolovali vývoj.

Po gólovém přídělu v minulém kole v Hradci Králové se proti Olomouci Chomutov prezentoval bezchybným výkonem v defenzivě. Jejím základem byl Duba, který v domácí premiéře vychytal nulu. Olomouc přitom nezačala špatně a v 16. minutě Kucsera trefil tyč. Následně však z protiútoku otevřel skóre Sikora. Druhý gól vstřelil v druhé třetině Diviš, jenž zpoza branky překvapil gólmana Žigárdyho.

Jihlavští nastoupili v Benátkách nad Jizerou s velezkušeným jednačtyřicetiletým veteránem Martinem Filipem, který hrál naposledy krajský přebor za Vrchlabí. Ústřední postavou duelu se však stal jiný ostřílený matador hostů. Nejproduktivnější jihlavský hráč Daniel Hodek dal při výhře 5:2 hattrick a rozhodl zápas, v němž hosté vedli už 5:0. V závěru už jen Benátky korigovaly výsledek díky brankám Klimta a Nika.

Hokejisté Havlíčkova Brodu, kteří se pohybují na hranici postupu do play off, přetlačili hosty z Berouna 2:0, když pojišťovací branku vstřelili až v poslední minutě při power play soupeře. Třebíč o triumfu v domácím utkání proti Litoměřicím rozhodla už v první třetině čtyřmi góly a radovala se z páté výhry v řadě. Písek potvrdil dominanci na domácím ledě, když v dramatickém zápase udolal Kadaň 2:1 a upevnil si sedmé postupové místo do play off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články