Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Kometa na Spartě vyhrála v prodloužení, Litvínov loupil na Slavii

Praha - V "remízovém" kole se hned v pěti zápasech ze sedmi nerozhodlo v základní hrací době. Sparta padla po osmi výhrách v řadě, doma v prodloužení prohrála s Brnem. V boji o předkolo play-off deklasoval Litvínov Slavii, Třinec poslal Boleslav zpět na poslední místo, Karlovy Vary totiž braly bod v Liberci. Vítkovice urvaly bonusový bod na Kladně, v zápasech Plzně s Budějovicemi a Pardubic se Zlínem vyhráli domácí - po prodloužení, resp. po nájezdech.

Zlínský Jakub Sedláček
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Slavia - Litvínov 1:5

Hokejisté Litvínova ve 44. kole zvítězili na ledě pražské Slavie 5:1, i počtvrté v sezoně proti týmu kouče Vladimíra Růžičky uspěli a získali důležité body v souboji týmů snažících se dotáhnout na pozice pro předkolo play off. Jedenáctá Verva zabrala po třech duelech bez bodů a unikla dvanácté Slavii na rozdíl čtyř bodů. Ta, i když v minulých zápasech třikrát bodovala, prohrála potřetí v řadě.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 41. Vondrka (Roth) - 7. Hujsa (Frolík), 9. V. Hübl (F. Lukeš), 30. Ručinský (V. Hübl, Kubát), 52. Ručinský (F. Lukeš, V. Hübl), 54. Hanzl (Jenáček, F. Lukeš). Rozhodčí: Minář, Polák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:4. Diváci: 4369.

Jiří Čelanský (Slavia): "Nám utekl už poněkolikáté začátek, soupeř byl aktivnější. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, vynutili jsme si řadu našich přesilovek, bohužel jsme tam ty šance, které jsme měli, nedali. Naopak soupeři jsme nabídli svými chybami i nějaké vyloučení a dnešní zápas byl asi o přesilovkách. Litvínov z nich dal čtyři góly a zaslouženě vyhrál."

Viktor Lukeš (Litvínov): "Přijeli jsme sem dneska vyhrát s tím cílem, že nebudeme bránit. Poslední zápasy jsme chtěli vycházet ze zajištěné obrany a to se nám nedařilo, prohrávali jsme a hráli až třetí třetinu, kdy už bylo rozhodnuto. V dnešním zápase byl náš cíl hrát aktivně a nevycházet jen ze zajištěné obrany. Je tu malé hřiště. Čekali jsme to samé od domácích. První třetina byla o spoustě šancí na jedné i na druhé straně, nás podržel Petr Franěk. Podařilo se nám jít do vedení. Zlomový okamžik byl ve druhé třetině, v které jsme hráli spoustu času v oslabení. Pak jsme hráli jednu přesilovku my, ujeli nám z toho dva hráči, jeli sami na Petra Fraňka, nedali a z protiútoku jsme přidali my třetí gól."

Třinec – Mladá Boleslav 6:1 

Hokejisté Třince smetli v 44. kole extraligy Mladou Boleslav 6:1 a udrželi se ve hře o šesté místo. Mistr zápas zlomil v úvodu druhé třetiny, když v průběhu šesti minut nasázel čtyři branky. Dvakrát se trefil Tomáš Klimenta, jehož formace přispěla k výhře Ocelářů čtyřmi přesnými zásahy. Obhájce titulu dal až v pátém utkání pod novým koučem Janem Tlačilem poprvé více než dva góly.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Varaďa (Klimenta, Bonk), 22. Richter (Orsava, Adamský), 26. Bonk (M. Hořava, Zíb), 27. Orsava (Polanský), 28. Klimenta (Varaďa), 46. Klimenta (Zíb, Varaďa) - 46. Bahenský (Cetkovský). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 2560.

Pavel Janků (Třinec): "Mám velkou radost, že jsme se konečně rozstříleli, protože góly jsme v minulých zápasech nedávali. Jako klíčové vidím neproměněné trestné střílení Mladé Boleslavi z první třetiny, kdy mohli hosté vyrovnat na 1:1. To byl stěžejní moment. Pak už jsme si šli pro vítězství a vyhráli zaslouženě."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Celé utkání se zlomilo druhým třineckým gólem po našem neproměněném trestném střílení. Pak už domácí zápas kontrolovali. Za stavu 5:0 hráli na krásu a nebyli už tolik koncentrovaní, proto jsme se dočkali snížení. Je třeba, abychom se vrátili ke stylu, který nám v předchozích utkáních přinesl body. Za to, co jsme předvedli dneska, jsme si body nezasloužili."

Brněnský Jiří Trvaj
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta – Brno 4:5 P

Hokejisté Sparty prohráli ve 44. kole extraligy po dramatickém průběhu zápasu s Kometou Brno 4:5 v prodloužení. Sérii osmi výher Pražanů přerušil v 63. minutě rozhodující trefou dramatu Roman Erat, který tak dovršil hattrick.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:5 v prodloužení (1:2, 3:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Pacovský (Philipp, I. Rachůnek), 27. Pacovský (Philipp, Sersen), 30. Tenkrát (Ton), 30. Ton (Bližňák) - 4. Erat (Petrovický, M. Hruška), 16. Holec, 24. M. Hruška (Petrovický), 47. Erat (Žižka), 63. Erat (T. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda -Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 6352.

Richard Žemlička (Sparta): "Utkání jsme nezačali vůbec dobře. Prvních deset minuty měli hosté více ze hry, naštěstí poté se nám podařilo srovnat. Druhá třetina byla velmi vydařená a nám se podařilo v pár minutách otočit vývoj utkání. To byly naše nejsvětlejší momenty v utkání. Třetí třetina byla opět vyrovnaná; Brno dobře bránilo modrou čáru a my měli problém s přechodem středního pásma. V prodloužení jsme vsadili na tři útočníky a pouze jednoho obránce. Bohužel jsme naše šance nevyužili a hosté z protiútoku rozhodli o druhém bodu."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Pro nás jsou to důležité body. Navíc když se zápas odehrával tady na Spartě, která už dlouho nepoznala hořkost porážky. Nám chyběli čtyři důležití útočníci, proto si dnešního bodového úspěchu opravdu ceníme. První třetina se nám velmi povedla, bohužel druhá se nám doslova vymkla z rukou a Sparta otočila vývoj utkání. V té třetí se naštěstí podařilo vyrovnat a v prodloužení už jsme byli šťastnější."

Liberec – Karlovy Vary 3:2 SN

Hokejisté Liberce porazili ve 44. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech. Energie v utkání dvakrát vedla, ale Severočeši dokázali vždy srovnat. Rozhodující nájezd proměnil v páté sérii Tomáš Vak. Liberec tak uspěl po dvou duelech, kdy nebodoval, Západočeši poskočili v tabulce před Mladou Boleslav.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. Nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. P. Nedvěd (Bulíř), 47. Čakajík (P. Nedvěd, Dušek), rozhodující nájezd Vak - 10. Kuběna (Dej), 35. Lučka (Košťál). Rozhodčí: Homola, Šír - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 4911.

Filip Pešán (Liberec): "Do utkaní jsme vstoupili velmi špatně a Karlovy Vary nás zaskočily svou aktivitou. Nemohli bychom se divit, kdyby to bylo po první třetině 0:3. O přestávce jsme si něco řekli a změnili hru. Ve druhé části jsme mohli vstřelit více branek. Kluci v závěru dobře bránili a druhý bod bral po nájezdech ten šťastnější."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "My jsme chtěli domácí zaskočit aktivitou. Jsem rád, že se nám to v první třetině podařilo. Tam jsme měli ale dát více branek. Možná právě tam jsme přišli o výhru, protože jsme ji měli vyhrát 3:0. Domácí od druhé třetiny přidali. Po druhém dějství jsme byli rádi, že jsme dostali jen jeden gól. Ve třetí třetině jsme chtěli výsledek uhrát, ale udělali jsme chybu a inkasovali. Slouží mužstvu ke cti, že to nepodcenilo. Byli jsme to my, kdo měl v posledních minutách šance. Sýkora s Dejem mohli rozhodnout. Penalty nás nakonec potrestaly za nevyužitou přesilovou hru čtyři na tři."

Plzeňský Jiří Vykoukal
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň – České Budějovice 3:2 P

Hokejisté Plzně porazili ve 44. kole extraligy České Budějovice 3:2 v prodloužení. Indiáni sice již v 15. minutě vedli 2:0, hosté podpořeni skvělým výkonem gólmana Jakuba Kováře ovšem zvládli utkání dotáhnout do prodloužení. V něm domácím bod navíc přisoudila přesná střela z hole jeho bratra Jana Kováře. Západočeši tak ukrojili bod z náskoku vedoucí Sparty a ztrácí jich nyní šest.

HC Plzeň 1929 - HC Mountfield České Budějovice 3:2 v prodloužení (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Stránský (M. Straka, St. Pierre), 15. Duda (Kaberle, Jan Kovář), 63. Jan Kovář (Vykoukal) - 16. Langhammer, 52. Červený (Kuchejda, Burian). Rozhodčí: Jeřábek, Husička - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:7, navíc Petruška (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 6265.

Michal Straka (Plzeň): "Byl to bojovný zápas, z něhož jsme vytěžili dva body. Musíme si ale přiznat, že naše hra dnes nebyla dobrá. Měli jsme malý pohyb, z něhož pramenilo hodně oslabení. Byli jsme vyloučeni devětkrát a to by nás příště mohlo mrzet. Navíc faul v útočném pásmu a z něho plynoucí pětiminutový trest nás mohl stát celý zápas. Na tom musíme do dalších zápasů zapracovat. Mazanec v posledních utkáních chytá dobře, ale o tom, kdo bude chytat v úterý, se teprve rozhodneme."

Milan Kupka (České Budějovice): "Plzeň byla na začátku zápasu jasně lepší a my jsme jen díky Kovářovi v brance drželi přijatelný výsledek. Bojovným výkonem podepřeným brankářem jsme nakonec vyválčili bod, za který jsme strašně vděční. Bod z Plzně je pro nás dobrý. Pomohlo nám, že se Plzni dnes nedařilo tolik v zakončení a navíc její hráči naráželi na překážku v podobě Kuby Kováře."

Pardubice - Zlín 4:3 SN

Hokejisté Pardubic porazili ve 44. kole extraligy Zlín 4:3 po samostatných nájezdech. Duel, v němž Berani na začátku druhé třetiny vedli dvoubrankovým náskokem, ale nakonec sami zachraňovali alespoň bod, rozhodl v nájezdech útočník Jan Kolář, který dvakrát skóroval již v základní hrací době.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Kolář II (Kolář I, Starý), 45. Kolář I (Koukal), 49. Kolář I (Koukal, Píša), rozhodující nájezd Kolář I - 17. Ondráček (Tvrdík), 22. Důras (Čajánek, O. Veselý), 51. Leška (Hamrlík, Köhler). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 7695.

Pavel Hynek (Pardubice): "Zlín se tady prezentoval výborným výkonem a výbornou defenzivou. My jsme se do utkání nemohli dostat, měli jsme těžké nohy a hlavně jsme nestříleli. Důležité pro nás bylo, že jsme se za stavu 0:2 tou přesilovkou vrátili do zápasu. Škoda, že jsme inkasovali na 3:3 hodně laciným gólem, tu situaci jsme si měli pohlídat. Dělba bodů byla ale zasloužená a my musíme být rádi za ten druhý bonusový bod."

Rostislav Vlach (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání, atraktivní pro diváky. Hrálo se nahoru dolů, možná nás trochu mrzí, že při vedení 2:0 jsme to nedotáhli do konce. Ale to podělení bodů bylo zasloužené pro oba týmy."

Kladno - Vítkovice 3:4 SN

Hokejisté Kladna prohráli ve 44. kole hokejové extraligy s Vítkovicemi 3:4 po sam. nájezdech. Středočeši přitom vedli ještě na začátku třetí třetiny 3:0, ale pak zaveleli k obratu Jiří Burger a Viktor Ujčík, který také rozhodl nájezdy. Oba hráči si připsali tři body; Burger za gól a dvě nahrávky, Ujčík za dvě trefy a asistenci.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Steel 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:0, 0:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Posmyk (Bicek), 15. Piskáček (Hluchý, Kafka), 22. Lepine (Dragoun, Kalla) - 45. Burger (J. Káňa, Ovčačík), 49. Ujčík (Burger), 51. J. Káňa (Burger, Ujčík), rozhodující nájezd Ujčík. Rozhodčí: Hodek, Hribik - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 2693.

Jiří Kopecký (Kladno): "Utkání začali lépe hosté, ale nám pomohly dva velice šťastné góly. Bohužel po vstřelení třetí branky se naši hráči spíše začali orientovat na defenzivu. Se štěstím jsme se dokázali ubránit ve druhé třetině, ale ve třetí dvacetiminutovce již dominovali hosté, kteří během 11 minut srovnali náskok a naši svěřenci v té chvíli nevěděli, kam mají skočit. Musím přiznat, že jsme se štěstím získali alespoň bod."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Polovinu zápasu jsme hráli neúčelně, profesorsky a Kladno se zaslouženě dostalo do tříbrankového náskoku. Postupem času jsme se však zlepšovali a ve třetí části jsme byli jednoznačně lepším mužstvem. O nájezdech se sice říká, že je to loterie, ale my jsem si při nich věřili a také zásluhou trojice gólman Málek, Ujčík, Burger jsme dokázali přidat velice cenný bod navíc."

Je nám líto, video expirovalo.
HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice - PSG Zlín
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články