Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dvě výhry v Moskvě smazaly pachuť porážky se Švédy

Moskva – Jako o odčinění úvodní porážky se Švédskem v zahajovacím duelu turnaje Channel One Cup hovořili čeští hokejisté o dnešním vítězství nad ruskou reprezentací na ledě moskevské haly Chodynka, kde se jim proti sborné v minulosti vůbec nedařilo. Dramatický souboj nakonec skončil 4:3 po samostatných nájezdech, o čemž rozhodl útočník Zbyněk Irgl – rozjel se ke třem pokusům a pokaždé proměnil.

Zbyněk Irgl
zdroj: ČT24

"Zbyněk potvrdil, že penalty umí," pochvaloval si dramatický závěr Roman Červenka, autor dvou gólů. Úvodní trefu přitom zaznamenal už po 31 vteřinách hry a pak v druhé třetině srovnal skóre na 2:2. "Někdy má člověk lepší den, jindy mu to zase naopak nejde," podotkl o svém příspěvku k vítězství.

"Hráli jsme dobře od začátku, ale udělali jsme pár vyloučení, když nás Rusové donutili k faulům, a v přesilovkách se dostali na koně. Ale dokázali jsme pokaždé na jejich gól odpovědět. Byl to dobrý zápas. Nemusíme se stydět za to, co jsme tu předvedli, a vůbec za celý turnaj," dodal Červenka, který vládne kanonýrům KHL.

Irgl, který během moskevského turnaje pětkrát rozvlnil síť za zády soupeřových brankářů, se šťastné koncovce upřímně smál. Kdyby prý Alexandr Radulov stejně jako on uspěl i napotřetí a v nájezdech se pokračovalo, už by snad ani nevěděl, co na ruského brankáře Michaila Birjukova vymyslet příště.

Žádná velká debata o možných exekutorech se na střídačce nevedla a sám také neváhal. Spíše než dva góly v sobotním zápase s Finy mu sebevědomí zdvihl první úspěšný nájezd. "Už kvůli tomu prvnímu zápasu, který se nám moc nepovedl a všichni nás začali kritizovat, jsme chtěli ukázat, že tu máme dobré mužstvo. A to se nakonec povedlo," poznamenal Irgl ke konečné druhé příčce, kam český výběr i přes domácí prohru 1:2 se Švédy nakonec dokráčel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články