Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Frolík přispěl gólem k výhře Chicaga

St. Paul (USA) - Český hokejový útočník Michael Frolík se ve středečním utkání NHL jedním gólem podílel na výhře Chicaga v Minnesotě 4:3 po nájezdech. Kladenský rodák svým pátým gólem v sezoně zvyšoval ve 31. minutě vedení Blackhawks na 2:0, když trefou do odkryté branky zakončil rychlý protiútok.

Minnesota - Chicago
zdroj: ČTK/AP

Domácím Divočákům se však ještě v druhé třetině podařilo manko smazat. Stejně tak dokázali ve třetí části odpovědět na další gól Chicaga a souboj dvou nejlepších týmů Západní konference tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich hosté vyhráli 2:0, když se trefili Jonathan Toews a Patrick Kane, zatímco v dresu Minnesoty neuspěli Matt Cullen ani Dany Heatley. Toews překonal brankáře Niklase Bäckströma ranou po ledě, Kane si dovolil mnohem odvážnější kousek: před gólmanem se téměř zastavil, několikrát zamíchal kotoučem ze strany na stranu, Bäckströma tím poslal k levé tyči a pak pohodlně zavěsil.

Chicago tak vyhrálo jedenáctý z dvanácti zápasů, v nichž vstřelilo první gól. "Za stavu 2:0 jsme měli utkání pod kontrolou, jenže když soupeř snížil, všechno se změnilo. Domácí se vrátili zpět do utkání a začali je hnát fanoušci. Jsem moc rád, že jsme nakonec našli cestu k vítězství," poznamenal trenér Blackhawks Joel Quenneville.

Popáté v tomto ročníku NHL se trefil také další český útočník Martin Hanzal. V duelu s Anaheimem byl však jediným střelcem Phoenixu a Kojoti nakonec prohráli 1:4. Kačeři si tak připsali teprve druhé vítězství z šesti zápasů pod vedením nového trenéra Bruce Boudreaua. Dvěma góly se pod triumf Anaheimu podepsal finský útočník Niklas Hagman a Kačeři poprvé po výměně kouče vstřelili v jednom utkání více než tři branky.

Sedmnácté vítězství z posledních dvaceti zápasů zaznamenali obhájci Stanleyova poháru z Bostonu, kteří i bez kapitána Zdena Cháry zvítězili 5:2 v Ottawě. Bruins jen potvrdili, že se jim proti Senators daří: vyhráli šestý vzájemný zápas v řadě a posedmé za sebou uspěli na soupeřově ledě, kde neprohráli už dva a půl roku. Hlavním strůjcem vítězství se stal brankář Tim Thomas, který zneškodnil 47 střel a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Bruins rozhodli o svém úspěchu v úvodu třetí třetiny, kdy dvěma góly v rozmezí 56 sekund zvýšili své vedení na 4:1.

Výsledky NHL

Ottawa - Boston 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky: 25. Alfredsson, 56. Spezza -46. a59. Paille, 13. Peverley, 34. Kelly, 45. Bergeron. Střely na branku: 49:29. Diváci: 18 088.

Anaheim - Phoenix 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky:22. a39. Hagman, 16. Pelley, 44. Palmieri - 28. Hanzal. Střely na branku: 28:20. Diváci: 13 428.

Minnesota - Chicago 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)

Branky: 34. Brodziak, 36. Cullen,55. M. Koivu -47. arozh. nájezd Toews, 30. Marián Hossa, 31. Frolík. Střely na branku: 30:31. Diváci: 19 254.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články