Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzeň vyhrála v prodloužení v Českých Budějovicích 3:2

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic prohráli v dramatickém duelu 31. kola s Plzní 2:3 v prodloužení, když dokázali vyrovnat až 22 vteřin před koncem základní části. Domácí prohráli po šesti výhrách za sebou, ale díky bodovému zisku zůstali i přes výhru Sparty v Brně v čele průběžné tabulky. Kometa nevybředla ani před reprezentační přestávkou z vleklé krize a na domácím ledě prohrála 1:2. Bílí Tygři sice v Karlových Varech vedli, ale nakonec si připsali pátou porážku za sebou. Hokejisté Litvínova dokázali porazit v bitvě týmů na hraně první desítky Slavii 3:2 a v tabulce tak mají na Pražany už desetibodový náskok. Pardubice zvítězily na ledě Zlína vysoko 6:2 a naplno bodovaly počtvrté za sebou. Hokejisté Mladé Boleslavi porazili obhájce titulu Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a od nástupu kouče Petra Nováka vyhráli třetí duel v domácím prostředí.

České Budějovice byly od počátku aktivnější a dostávaly se častěji do pásma Plzně. Domácí gólman Kovář zasahoval v první třetině pouze dvakrát, zatímco jeho protějšek Svoboda zastavil 11 střel. Neuspěl však Šimánek, ani Kranjc při přesilovce v roli falešného křídla. Krátce před polovinou základní hrací doby otevřeli skóre hosté, když St. Pierre nahodil puk do brankoviště a bránící hráč ho nechtěně přesměroval za Kovářova záda. Při následném vyloučení Kaberleho trefil Ptáček od modré čáry horní spojovací tyčku. Místo vyrovnání brzy přišel další úder Plzně. Po milimetrové přihrávce Straky se v přesilovce zblízka trefil Andrašovský.

Je nám líto, video expirovalo.
HC MOUNTFIELD - HC Plzeň 1929

Plzeňští v úvodu třetího dějství ostřelovali Kováře ze všech pozic, ale Jan Kovář ani Johnson v nejlepších příležitostech neuspěli. Ve vlastním oslabení pak zaútočil Kašpařík, puk z jeho hole však zalehl Svoboda těsně před brankovou čárou. Svoboda zůstal neprůstřelný i po následném nápřahu Gulaše, který však záhy v přesilovce zopakoval útočný výpad, a tentokrát se již nemýlil. V závěru seděli za katrem St. Pierre a Marušák, domácí odvolali brankáře a při hře šest na tři vyrovnal Kašpařík. V prodloužení Jihočeši obléhali Svobodu, prémiový bod ovšem vystřelil pro hosty těsně před sirénou St. Pierre.

HC České Budějovice - Plzeň 1929 2:3 v prodloužení (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 56. Gulaš (Ptáček, Kotalík), 60. Kašpařík (Gulaš) - 28. St. Pierre (Jan Kovář), 37. Andrašovský (Martin Straka, Vlasák), 65. St. Pierre (Vlasák, Martin Straka). Rozhodčí: Husička, Souček - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. Diváci: 4752.

V Karlových Varech se od začátku hrál svižný útočný hokej. Gólman Liberce Pinc hned v úvodu zlikvidoval přečíslení Pecha s Kumstátem, na druhé straně Salfický pravým betonem bravurně zabránil ve skórování Nedvědovi. Až v 17. minutě hostující Kudrna po nahrávce Vaka zpoza branky protlačil puk za Salfického záda. Už za 26 vteřin však bylo srovnáno, situaci tři na jednoho zakončil Kumstát střelou do horního růžku. Zlepšenou hru Západočechů potvrdil ve 26. minutě Zaťovič, který se po chybě Nedvěda ranou z mezikruží otočil vývoj utkání.

Po obdržené brance hosté přitvrdili hru a výsledkem byla rozmíška mezi Výtiskem a Gründlingem a vzedmuté emoce na ledě i v hledišti. Ve 37. minutě našel od mantinelu přihrávající Pech Kumstáta a ten se podruhé v utkání nemýlil. Liberec nerezignoval a přitlačil na začátku třetí třetiny domácí do jejich obranného pásma. Ale když Bílí tygři nevyužili ve 45. minutě vyloučení Gründlinga na 2+10 minut za držení hole a následné nesportovní chování, dostali se do tlaku opět zástupci lázeňského města. První vítězství na Libercem v historii v nové hale završil v 53. minutě Košťál, který elegantní otočkou z mezikruží počtvrté překonal Pince.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Kumstát (Košťál, Gřegořek), 26. Zaťovič (Pech, Skuhravý), 37. Kumstát (Pech, Košťál), 53. Košťál (Mocek) - 17. Kudrna (Vantuch, Vak). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:7, Gründling (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 2421.

Po pátečním debaklu v Pardubicích vyšel Spartě dokonale reparát a o svém vítězství nad Brnem rozhodla agresivnějším pojetím hry hned v úvodní třetině. V osmé minutě se ocitl před brněnskou brankou volný Bližnák a jeho střelu ještě tečoval jeden z brněnských zadáků za záda brankáře Hoviho. Kombinační souhra Jihomoravanů navzdory bojovnosti skřípala. Když se už Kometa vzpamatovala a dostala se do náporu, z rychlého protiútoku vstřelil Pacovský druhou branku. Po ní gólmana Hoviho vystřídal Trvaj.

I ve druhé třetině měla Sparta mnohem více střeleckých příležitostí. Vyložené šance měli Tomáš Rachůnek a Tenkrát, ani jeden z nich ale na Trvaje nevyzrál, Ton přestřelil branku a Žálčíkovu střelu srazil brněnský brankář na tyčku. Kouč Venera v poslední třetině zredukoval sestavu pouze na tři pětky a z náporu se podařilo Čermákovi vstřelit kontaktní branku. Vyloženou nabídku k rozhodnutí zápasu zahodil Ton, který vyzkoušel na Trvaje po sólu blafák, v rozhodující chvíli ale nepřehodil chránič brněnského brankáře. Třicet sekund před koncem ještě Brno vyzkoušelo power play, ale bez efektu.

Kometa Brno - Sparta Praha 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. L. Čermák (Dlouhý) - 8. Bližňák (I. Rachůnek, Sersen), 17. Pacovský (T. Rachůnek). Rozhodčí: Mikula, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:6, navíc Sersen (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 7083.

Hokejisté Pardubic zvítězili na ledě Zlína vysoko 6:2. Během úvodních minut nasadily oba týmy svižné tempo. Diváci tak viděli atraktivní hokej, kterému v první třetině vévodili oba brankáři. Druhá třetina nabídla brankové hody, které vyzněly jednoznačně ve prospěch Pardubic. Na začátku prostřední části byl vyloučen Leška a skóre zápasu otevřel Kočí. Ve dvojnásobné přesilové hře typickou tvrdou střelu od modré vyrovnal Hamrlík, poté paradoxně ve vlastním oslabení udeřil Zlín, jehož vedoucí gól vstřelil Kubiš.

Po polovině duelu odstartoval gólovou smršť Pardubic Koukal a na jeho gól navázali v krátkém sledu Bartek a Nahodil. Jejich trefy od sebe dělilo pouhých 68 vteřin. Po čtvrtém gólu vystřídal v brance Zlína gólmana Sedláčka Horčička. V 35. minutě neproměnil trestné střílení Důras, naopak náskok Pardubic navýšil Starý. Poslední třetinu dohrávaly oba týmy z povinnosti a šestým gólem Východočechů uzavřel skóre Starý.  

PSG Zlín - HC Pardubice 2:6 (0:0, 2:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Hamrlík (Čajánek), 30. Kubiš (Leška) - 22. V. Kočí (Sičák, Kousal), 32. Koukal (Píša), 32. Bartek (T. Nosek, Kolář II), 33. Nahodil (Bartek), 37. Starý (Koukal, Benák), 53. Starý (Kolář I). Rozhodčí: Blecha, Trombík - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4588.

Litvínov vstoupil do utkání aktivněji, ale Hübl gólmana Slavie Furcha nepřekonal. Hosté se poprvé více osmělili až v 10. minutě, ale Vondrkova dorážka skončila mimo Fraňkovu branku. Poté se však opět hnali do útoku Severočeši, Jenáčkova střela skončila na horní tyčce a branková konstrukce zvonila i při Hanzlově teči. Hned na začátku druhé třetiny jel sám na Furcha Hübl, ale v zakončení selhal. Ve 24. minutě se už hosté dokázali prosadit, když se po Pospíšilově přihrávce trefil Růžička. Domácí vyrovnali o čtyři minuty později, když Černoškovo nahození skončilo k překvapení všech až za Furchovými zády.

Ve 37. minutě hosté znovu vedli, když krásnou křížnou přihrávku Krejčíka zužitkoval střelou bez přípravy Micka. V poslední minutě druhé části byl sám před Fraňkem Vondrka, ale ztroskotal na svém bývalém spoluhráči. Ve třetím dějství se dlouho nic zásadního neudálo, až ve 47. minutě mohli domácí fanoušci slavit, když po špatném vyhození hostujících obránců se z dorážky prosadil Kubinčák. V 52. minutě byl při samostatném úniku faulován Hujsa a sám postižený poté i proměnil trestné střílení pěknou kličkou do forhendu.

HC Litvínov - Slavia Praha 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Černošek (Frolík, Jenáček), 47. Kubinčák (V. Hübl), 52. Hujsa z tr. střílení - 24. V. Růžička ml. (Pospíšil), 37. Micka (J. Krejčík, Kuboš). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6, navíc Pospíšil (Slavia) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 5050.

V Mladé Boleslavi měl první velkou šanci Hořava z Třince, jehož nenápadný lob skončil na horní tyči domácí branky. Z protiútoku však dostal Bruslařský klub do vedení Tomas, jehož střela skončila "pod víkem" hostující branky. Pak ve vlastním oslabení ujeli Demel s Goertzenem, ale jeho střelu vykopl před brankovou čárou Zíb. Hosté nakonec v této přesilové hře stačili srovnat skóre, u pravé tyče se dokázal prosadit Hořava. Středočeši ale dokázali ještě do přestávky strhnout vedení na svou stranu. V úniku byl podražen Bahenský a nařízené trestné střílení proměnil bravurně do levého horního rohu hostující branky.

Úvod druhé třetiny přinesl studenou sprchu pro domácí, když se hned po 52 vteřinách prosadil opět Hořava. Radovat se z vedení na konci prostřední části mohli Středočeši, ale Podkonickému stála v cestě pravá tyč. Rozuzlení nakonec před vypršením základní hrací doby nepřišlo, Orsava totiž nařízené trestné střílení na rozdíl od Bahenského neproměnil. Prodloužení už žádný vzruch nepřineslo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich zářili především oba gólmani, až v osmé sérii protrhl střeleckou smůlu domácí Balaštík a vystřelil svému týmu bod navíc.

Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 3:2 po nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Tomas (Balaštík), 17. Bahenský z tr. střílení, rozhodující nájezd Balaštík - 11. M. Hořava (Peterek), 21. M. Hořava (Peterek). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Pouzar, Rozlílek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 2980.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články