Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Litvínov prolomil prokletí zápasů venku, zabrala i Kometa

Praha - Hokejisté Litvínova dokázali v předehrávce 27. kola v prvním utkání po odvolání trenéra Vladimíra Kýhose zabrat po třech porážkách v řadě a díky dokonalému obratu z 0:2 slavili v Karlových Varech pod novým hlavním koučem Jiřím Kučerou výhru 5:2. Brno po čtyřech porážkách také zabralo a zdolalo Kladno 1:0.

Hned v úvodní minutě se dostal do slibné příležitosti karlovarský Košťál, který po přihrávce Kumstáta těsně minul branku hostujícího Litvínova. Poté se osmělili i Severočeši a Mensatora zasáhl po akci Trávníčka s Hanzlem. Další možnost měl v přesilovce Kubinčák, ale Mensator jeho pokus pokryl. V 15. minutě se již skóre měnilo a radovala se domácí Energie. Zucker překonal Fraňka střelou k levé tyči. Hned za 30 vteřin tečoval Kumstát před litvínovským gólmanem Noskovo nahození, poprvé Franěk situaci zachránil, ale z dorážky už se Kumstát prosadil.

Když hned v úvodu prostřední části nevyužil Kumstát další ze svých příležitostí, udeřil Litvínov. Ve 24. minutě po Pojkarově přihrávce snížil střelou mezi Mensatorovy betony Mensatora Lukeš. O dvě minuty později bylo vyrovnáno. Hostům se po nedovolených zákrocích Gřegořka a Skuhravého, naskytla příležitost hrát 83 vteřin přesilovou hru pět na tři a po 39 sekundách ji využil svou druhou brankou v utkání Lukeš.

Vývoj zápasu na karlovarskou stranu se postupně snažili otočit při třech následných přesilových hrách Pech, Nosek a Mikeska. Franěk se ale rozchytal ke spolehlivému výkonu. Vstup do závěrečné části vyšel Litvínovu. Po 26 vteřinách otočil stav střelou pod horní tyč Kubinčák. Hosté byli nadále aktivní a Karlovy Vary navíc k ničemu nepustili. Ve 48. minutě zvýšil na 4:2 kapitán Ručinský a 142 sekund před koncem dovršil výsledek Hanzl.

Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 2:5 (2:0, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 15. Zucker, 16. Kumstát (Košťál, D. Nosek) - 24. Lukeš (Pojkar), 26. Lukeš (V. Hübl, Ručinský), 41. Kubinčák (Lukeš, V. Hübl), 48. Ručinský (Trávníček), 58. Hanzl (Trávníček, Ručinský). Rozhodčí: Homola, Šindler - Bádal, Horinek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 2611.

Brno porazilo díky gólu Divíška v přesilovce Kladno

Hokejisté Komety Brno porazili na domácím ledě Kladno 1:0, jedinou branku vstřelil ve 23. minutě po třech sekundách přesilovky Tomáš Divíšek. Brňané vítězstvím ukončili sérii čtyř porážek, při kterých získali pouze jeden bod. Kladno sice mělo v závěru drtivý tlak, vyrovnat se mu ale nepodařilo a gólman Jiří Trvaj udržel poprvé v sezoně čisté konto. Trenér Komety Zdeněk Venera se musel obejít bez potrestaného Koreise a zraněného Baleje, do sestavy se naopak vrátil uzdravený útočník Holec. V kladenské sestavě chyběl nejproduktivnější hráč týmu Kalla.

V úvodní části zápasu dalo Kladno přednost defenzívní hře a Brňané se plnou čtvrthodinu nedokázali proti obranné hrázi soupeře prosadit. V závěru úvodní třetiny se Kometa dostala do vyšších obrátek, brankář Cikánek se dostal pod palbu domácích útočníků, střelám ale chyběla přesnost. V útočném pojetí pokračovali svěřenci trenéra Venery i ve druhé třetině. Jednobrankový náskok nabídla Kometě přesilovka při vyloučení Valského za vyhození kotouče za mantinel. Cikánek pouze vyrazil kotouč před Divíška, který našel skulinku a protlačil kotouč do sítě.

Po střeleckém půstu v předcházejícím domácím zápase se Zlínem vstřelená branka Brňany naladila k ještě větší aktivitě. Navzdory útočnějšímu pojetí si ale domácí útočníci neporadili s pozorně chytajícím kladenským brankářem. V závěrečné třetině se Kometa hlavně zaměřila na bránění hubeného náskoku. Snaha o vyrovnání Kladenských narážela na pozorně chytajícího brankáře Trvaje. Hosté ještě zkusili v závěru power play, křečovitě bojující Brňané ale těsné vítězství uhájili.

Kometa Brno - Rytíři Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 23. Divíšek (L. Čermák, Jakub Svoboda). Rozhodčí: Blecha, Trombík - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 6212.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články