Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vedoucí Liberec hostí jedenáctý Litvínov

Liberec - Souboj nejlepšího týmu dosavadního průběhu extraligy, jemuž se zároveň nejvíce daří v domácím prostředí, a naopak nejhoršího v zápasech na stadionech soupeřů nabídne čtvrteční předehrávka 24. kola hokejové extraligy mezi Libercem a Litvínovem. Utkání sledujte od 18:10 na ČT4 a webu sportživě.cz.

Bílí Tygři mohou v severočeském derby prodloužit svou aktuální vítěznou sérii už na sedm výher, přičemž uspěli v 10 z posledních 11 zápasů, a zároveň tak navýšit svůj náskok v čele tabulky. "Musíme k tomu ale předvést dobrý soustředěný výkon, protože Litvínov byl v posledních zápasech v laufu, o čemž svědčí 13 nastřílených gólů za dvě utkání. Nelze brát vůbec zřetel za to, že venku se mu zatím výsledkově nedařilo a těch bodů tam moc nenasbíral," řekl kouč Jiří Kalous.

Na marodce jsou Víšek, Moravec, Urban a Vošvrda. Litvínov má za sebou v posledních kolech hned několik přestřelek a svou ofenzivní sílu ukázal právě v uplynulých dvou vystoupeních, kdy doma otočil nepříznivě se vyvíjející souboj s Kladnem a vyhrál 5:4 v prodloužení a následně pak zcela deklasoval Plzeň 8:2. Podobnou pohodu by si ale potřeboval nyní přenést i na liberecký led.

"Doufáme, že nám tato produktivita vydrží a i v Liberci nám tam něco spadne," věří asistent trenéra Jiří Kučera. "Liberec však hraje výborně, musíme si dát pozor především na jejich první lajnu s Petrem Nedvědem, která hraje ve vynikající formě. A také se pokusit hrát co možná nejméně v oslabení," dodal Kučera. Nemocný je gólman Nechvátal, na jeden až dva týdny zůstává ještě mimo hru Jareš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články