Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Český tým dnes čeká zápas s Itálií, do branky se postaví Marek Pinc

Québec (Kanada) - Pouze o potvrzení stoprocentně úspěšné bilance ve vzájemných zápasech budou hrát čeští hokejisté s Itálií v závěrečném utkání v základní skupině D na mistrovství světa v Québeku. I přes prohru s Ruskem 4:5 v prodloužení mají totiž svěřenci kouče Aloise Hadamczika jistotu účasti v osmifinálové skupině E, kam si přenesou čtyři body.  Zápas se hraje v Colisée Pepsi dnes v 19:00 východoamerického času, tedy ve středu 1:00 SELČ a přímým přenosem jej odvysílá druhý program České televize.

 

Marek Pinc
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Do branky se proti Itálii postaví Marek Pinc, krýt záda mu bude Adam Svoboda, který bude dopsán na soupisku. "Milan Hnilička bude mít pauzu. Turnaj je dlouhý a náročný a mělo by to pro měj být tak lepší. Nechci říct, že bychom něco podceňovali, ale další gólmani jsou tu, aby chytali. Marek Pinc měl dobrou formu v Liberci a Adam Svoboda vychytal Slavii titul," prohlásil Hadamczik.

Tým doplní určitě centr Tomáš Plekanec z Montrealu, který by měl naskočit od osmifinálové skupiny. V jednání je pro další fázi turnaje ještě příjezd obránce Michala Rozsívala z New Yorku Rangers. Naopak Rozsívalovu spoluhráči Petru Průchovi a Milanu Michálkovi ze San Jose zabránila v účasti na šampionátu zranění.

Centr první formace Jaroslav Hlinka může proti Italům ještě ladit spolupráci s Eratem a Patrikem Eliášem. "Je to další zápas ve skupině, který je potřeba hlavně vyhrát. Určitě je nesmíme podcenit, protože když se tak s těmito mužstvy stane, je pak zápas nepříjemný. Máme čas odpočinout si a dobře se připravit," prohlásil Hlinka po utkání s Ruskem, které bylo pro posilu z Colorada prvním na turnaji.

Nováček elitní kategorie je proti českému týmu vždy jasným outsiderem. Za dobu československé i české historii prohráli Italové všech jedenáct utkání při skóre 14:93. Rozhodně však prý Češi soupeře nepodcení, například při posledním souboji na olympijských hrách v Turíně v roce 2006 prohrála Itálie jen 1:4. "Máme v týmu zkušené a charakterově skvělé hráče. Mají v hlavách, že nelze nic podcenit," řekl trenér Alois Hadamczik. "Bude to jako každé jiné utkání s povinností vyhrát."

Kapitán Tomáš Kaberle je přesvědčený, že proti Italům půjde o podobné dobývání urputné defenzivy soupeře jako v první utkání v Québeku proti Dánsku či v předchozí generálce na MS v Trois Rivieres proti Francii. "Italové budou vyhazovat a my se budeme cpát do plných. Musíme být trpěliví, nesmíme jančit. Stačí nám vyhrát o jeden gól, nemusíme vyhrát o deset," dodal Kaberle.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články