Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Extraliga pokračuje západočeským derby

Praha - Program hokejové extraligy dnes pokračuje západočeským derby, ve kterém se utkají
hráči Plzně a Karlových Varů. Oba celky jsou v úvodu soutěže ve spodní polovině tabulky, což je zejména v případě Indiánů překvapení. Tým kolem kapitána a majitele klubu Martina Straky byl před startem ročníku považován za jednoho z favoritů soutěže. Plzeň je aktuálně v tabulce desátá. Pouze jeden ze čtyř zápasů vyhrála v normální hrací době, bodovala ale ve třech, když také jednou vyhrála a jednou prohrála po samostatných nájezdech.

Radost hráčů Plzně
zdroj: ČT4

"Spokojeni jsme zatím tak napůl. Když si to člověk spočítá, tak to tak i vychází," poukázal kouč Plzně Marian Jelínek na skutečnost, že jeho tým zatím získal šest z možných dvanácti bodů. "Vážím si zápasu v Brně, kde jsme nakonec získali jen bod, na druhou stranu mě mrzí prohra v Českých Budějovicích. Věřím ale, že se zlepšíme," řekl Jelínek.

Indiáni vyhráli poslední čtyři domácí derby zápasy, Jelínek tomu však velký význam nepřikládá. Stejně jako jej stále nepohltila regionální rivalita. "Stoprocentně jsem tím nenasákl. Samozřejmě, že i na mě působí fanoušci nebo hráči. Je to ale stejné, jako to bylo v pražském derby. To jsem taky tolik nevnímal. Jen chodilo více diváků. Koncentruju se na všechny zápasy stejně, vnitřně neděláme nic navíc," podotkl.

Hokejisté Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Sokol Jan

Plzeň si dobře uvědomuje, že úterní první výhra Karlových Varů v soutěži může soupeři vlít energii do žil. A v to doufá i kouč hostů Václav Baďouček. "Díky tomu, že jsme vyhráli, tak z mužstva spadla psychická deka. Neřekl bych ale, že to v této situaci je výhoda, či nevýhoda. Úspěch proti Kladnu je ale samozřejmě pozitivum," uvedl Baďouček.



Karlovy Vary se budou muset vypořádat s kratší dobou na odpočinek, neboť úterní utkání s Kladnem bylo předehrávkou mimo obvyklý program. Plzeň naopak měla volno. "Všechny zápasy nám vlastně nyní jdou obden. Měli jsme soupeře, kteří měli vždy více volna, například Vítkovice k nám přijedou v neděli po týdenní pauze. V tomto směru jsme trochu znevýhodněni, ale já věřím, že takhle na začátku sezony ještě máme dost sil," podotkl Baďouček. "Plzeň je favorit. Uvidíme, jestli se takovéto prognózy v derby naplní," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články