Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

První hokejová liga i se změnami zahajuje program

Praha – Začátek první české hokejové ligy s sebou přináší řadu novinek. Druhá nejvyšší soutěž v tuzemsku nabídne pouze 14 účastníků oproti předchozím 16 a tím pádem i nový herní systém. V základní části se týmy stejně jako v extralize utkají čtyřkolově. V tradiční hrací dny středu, sobotu a také v pondělí tak od středy 14. září do středy 22. února odehrají kluby 52 kol. Oproti minulému ročníku jim přibude v dlouhodobé části osm zápasů. Do play off postoupí nejlepší osmička týmů, zbývajících šest bude hrát ve skupině o udržení o únik baráži. Favority letošního očníku je opět dvojice Chomutov a Ústí nad Labem.

Utkání Chomutov - Ústí nad Labem
zdroj: ČT4

Piráti Chomutov vstoupí do sezony nejen pod novým názvem a v prostředí nové arény, ale také pod novou trenérskou dvojicí Václav Sýkora - Jan Votruba. Chomutovu budou šlapat na paty především Ústečtí Lvi. Rival ze severu Čech jasně pokořil Chomutov v jarním finále první ligy (4:0 na zápasy), poté marně bojoval o postup do extraligy v baráži proti Mladé Boleslavi.

Start první ligy bude provázet rozloučení s tragicky zesnulými hokejisty Janem Markem, Karlem Rachůnkem a Josefem Vašíčkem. Ve Vašíčkově rodišti Havlíčkově Brodu se vedení klubu rozhodlo pojmout úvodní duel proti Šumperku zcela jako vzpomínku na slavného odchovance. "Rádi bychom společně s našimi fanoušky vzdali hold skvělému člověku a hokejistovi, který se k Havlíčkovu Brodu a ke svému mateřskému klubu vždycky hrdě hlásil," uvedl na klubovém webu manažer Augustin Žák.

Program 1. kola první hokejové ligy:

Středa 14. září -17:30 Havlíčkův Brod - Šumperk, Chomutov - Benátky nad Jizerou, Ústí nad Labem - Písek; 18:00 Most - Třebíč, Hradec Králové - Litoměřice, Olomouc - Kadaň, Beroun - Jihlava

Také fanoušci Rebelů připravili choreografii k důstojnému vyjádření svého smutku a pořádají i doprovodný program. Ten začne v 16:30 na havlíčkobrodském náměstí, kde si několika slovy Josefa Vašíčka připomenou, a poté bude následovat hromadný pochod ke stadionu. Fanoušci by měli úctu k zesnulým vyjádřit také tím, že pro tentokrát neobléknou tradiční klubové barvy, ale vymění dresy, čepice a šály za úbor černé nebo tmavé barvy.

V soutěži již nebude působit Znojmo, které se přihlásilo do mezinárodní rakouské ligy EBEL, a podmínky účasti v druhé nejvyšší soutěži nesplnil Tábor. Po sestupu se s druhou nejvyšší soutěží rozloučila jen Chrudim, rovněž neúspěšný Písek získal licenci od Vrchlabí. Nováčky jsou po postupu z druhé ligy Most a Šumperk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články