Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jaškin nemá před draftem NHL vysněný klub

Praha - Hokejový útočník Dmitrij Jaškin by se po čtyřech letech mohl stát prvním českým hráčem, který bude draftován v zámořské NHL v prvním kole. Talent Slavie navíc vstoupí na burzu hokejových talentů jako zástupce české extraligy, přičemž jeho krajané, kteří v minulosti aspirovali na umístění na předních pozicích, většinou působili v zámořských juniorských soutěžích. "Nikdy jsem v Americe ani v Kanadě nebyl, takže jsem zvědavý, jak to bude vypadat," řekl Jaškin před svým středečním odletem do St. Paulu, kde se draft uskuteční. V domovském městě celku Minnesoty Wild se ale dlouho nezdrží. V neděli se vrátí do Prahy a v pondělí má v plánu se opět hlásit na tréninku Slavie.

Osmnáctiletý útočník se prý zatím draftem příliš nezaobírá, úplně v klidu ho ale blížící se volba rovněž nenechává. "Bavím se o tom s kamarády a s rodinou. Hlavně se ale snažím připravovat na sezonu. Co bude v Americe, to se uvidí," řekl Jaškin. Doufá ale, že by mohl být draftován v prvním kole. "Čím výše budu, tím to bude lepší. Kdyby vyšlo první kolo, bylo by to super. Je jasné, že nad tím přemýšlím. Jako každý," pousmál se Jaškin.

Syn bývalého vsetínského obránce Alexeje Jaškina neabsolvoval na přelomu května a června tradiční fyzické testy talentovaných hráčů v Torontu. "Pro kluby i skauty je to minus, ale nedá se nic dělat. Pan Růžička mě nepustil, trénoval jsem tady," poukázal Jaškin na skutečnost, že kouč a šéf Slavie Vladimír Růžička si nepřál, aby talentovaný útočník na týden přerušil přípravu v pražském týmu.

A to i proto, že Jaškin i nadále bude hrát za Slavii. Nemá v plánu odejít do zámoří. "Určitě rok nebo dva chci hrát tady, na tom nic draft nezmění. Je lepší být v extralize než v juniorech v zámoří. Dostat se do prvního týmu NHL je teď asi nereálné, proto chci hrát tady," vysvětlil Jaškin, který má se Slavií uzavřenou smlouvu, klub by tak navíc musel s jeho odchodem do zámoří souhlasit.

Jaškin prý odmala fandí v NHL Detroitu, z pohledu draftu ale žádný klub nepreferuje. "Ono se stejně nedá moc vybírat. Já budu šťastný, když budu hrát NHL kdekoliv. Je mi to vlastně jedno," pousmál se. "Pro hráče je lepší začít v horším týmu, aby si zahrál," řekl Jaškin, který byl před rokem jedničkou draftu KHL. Do Ruska se ale rozhodně nechystá. "Tam bych se na NHL asi nepřipravil. Nehrají tam moc do těla. Naše extraliga je dobrá příprava," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články