Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vancouver rozstřílel San Jose a v sérii vede už 2:0

Vancouver (Kanada) - Hokejisté Vancouveru deklasovali v druhém utkání finále Západní konference play-off NHL San Jose 7:3 a zvýšili své vedení v sérii na 2:0. Canucks rozhodli o svém triumfu zejména třemi góly v přesilových hrách, v nichž se dvakrát prosadil švédský útočník Daniel Sedin. Jeho bratr Henrik si připsal tři asistence. Série se nyní stěhuje do San Jose, kde je v pátek na programu třetí utkání. Sharks mají v letošním play-off na domácím ledě mírně pozitivní bilanci čtyři výhry, tři prohry, Canucks na soupeřově ledě vyhráli poslední tři zápasy a celkově čtyři ze šesti.

Zápas se zlomil ve prospěch nejlepšího týmu základní části až v posledních dvanácti minutách třetí třetiny, v nichž Canucks nastříleli čtyři góly. Do té doby hájili nejtěsnější náskok, který zařídil jediným gólem v druhé třetině obránce Kevin Bieksa.

Ten byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Vedle gólu si připsal ještě asistenci a stihl se také porvat, takže zaznamenal tzv. hattrick Gordieho Howea. Jeho klíčový gól na 3:2 padl v 33. minutě po rychlém protiútoku, kdy se Bieksa dostal do samostatného úniku a jednoduchou střelou uklidil puk za záda brankáře Anttiho Niemiho. Nejen hokejovým uměním však Bieksa uspokojil domácí fanoušky. Ti byli na nohou i šest minut po jeho gólu, když se pustil do pěstní potyčky s Patrickem Marleauem a díky několika přesným úderům ji jasně vyhrál.

O 90 sekund později si příznivci Canucks zabučeli na zlého muže v dresu San Jose Bena Eagera, který zezadu narazil na mantinel Daniela Sedina. "Věřím, že k tomu zákroku vedení soutěže zaujme správný postoj," naznačil trenér Vigneault, že by podle jeho názoru Eager zasloužil dodatečný trest. Na ledě jeho faul Canucks potrestat v přesilovce nedokázali, povedlo se jim to až v třetí třetině při jeho dalším vyloučení za podražení.

Podle trenéra San Jose Todda McLellana odstartoval Eagerův zákrok frustraci v jeho týmu. "Nedokázali jsme se s tím moc dobře srovnat," přiznal McLellan a poznamenal, že proti Vancouveru nemá smysl tímto stylem bojovat. "Tenhle tým nemůžete uštvat. Jsou příliš dobří na to, aby je to rozhodilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články