Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Naděje umírá poslední: Češi fandili svým hokejistům

Praha - Hokejové napětí vpodvečer ovládlo celé Česko. Jak tradiční příznivci, tak i většina těch, kteří se o sport běžně nezajímají, s napětím sledovali semifinále světového šampionátu v Bratislavě mezi Českem a Švédskem v desetitisících barů a restaurací. Velké množství hokejových fanoušků se sešlo tradičně na náměstích v Praze, Třebíči, Českých Budějovicích, Táboře, Chebu či Karlových Varech. Následovalo ovšem zklamání. Rok stará historie se totiž neopakovala.

Česká reprezentace prohrála se Švédy 2:5. Do finále tak nepostoupila a v neděli odpoledne bude hrát o bronzové medaile. Jedním z tradičních veřejných prostranství, kde lidé přenos na ČT4 sledovali, je Staroměstské náměstí v Praze, kam dorazilo podpořit český hokejový tým přes pět tisíc příznivců.

Celkově kolem deseti měst v České republice nabídlo ke sledování zápasu velkoplošné projekce. V Brně lidé mohli zápas sledovat přímo v hokejové hale Rondo, v menších městech pak v kinosálech.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Luboše Rosího

Staroměstské náměstí bylo pár minut po prohře zalité sluncem a odpadky. Úklidové firmy byli v plné práci. Fandění a v některých případech i alkohol navíc mohou za zranění několika lidí. "Posádky ošetřili na Staroměstském náměstí celkem pět osob, jednu ženu po kolapsu, dva muže po napadení psem a dva úrazy hlavy, z toho jeden úraz byl opravdu vážného charakteru," podotkla Jiřina Ernestová, mluvčí, ZZS hl. m. Prahy.

Čechům fandili i sousední Slováci

Nervy drásající zápas sledovali i fanoušci, kteří měli možnost fandit z haly v Bratislavě. Ke skandujícím Čechům se přidali i Slováci. Ti po vyřazení týmu hostitelské země hokejového mistrovství světa před boji o medaile nejvíc fandili právě svěřencům trenéra Aloise Hadamczika.

Tamní fanoušci i média vyzdvihovali dosavadní výkony týmu obhájců zlatých medailí, který bez problémů postoupil do závěrečné fáze turnaje. Tisk chválil hlavně útočníka Jaromíra Jágra, jenž se zaskvěl hattrickem ve čtvrtfinálovém souboji s USA.

Švédů se nacházelo na bratislavském stadionu podstatně méně. Češi se nevzdávali – tým halasně podporovali do poslední chvíle.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články