Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští hokejisté porazili na úvod turnaje v Liberci Švédsko 5:3

Liberec - Trenér Alois Hadamczik byl po zápase spokojený hlavně s nasazením a odhodláním svých svěřenců. "Bylo vidět, že chtějí vyhrát. Myslím si, že jsme hráli i takticky dobře a neztráceli puky ve středním pásmu," řekl Hadamczik novinářům. Záporem byly hlavně přesilové hry ve variantě pět na tři, Česko neproměnilo dvě. "V některém jiném utkání by nás to mohlo mrzet. Stejně jako některé zbytečné fauly. Disciplína se musí zlepšit. Faul patří k hokeji, ale zbytečný ve středním pásmu ne," podotkl.

Švédský brankář
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Potěšil ho i výkon brankáře Milana Hniličky, který si připsal 35 úspěšných zákroků. "Kdybych nevěděl, že měsíc nechytal, tak bych nic nepoznal. Hlavní je, že je zdravotně v pořádku a chce dokázat, že je to zkušený gólman, který se s tím umí vyrovnat. Ta vůle dokázat, že když někde v Rusku řekli, že ho mají jako pojistku, to nebylo z důvodu výkonu, ale že to prostě tak rozhodli," řekl Hadamczik na adresu hráče ruské Ufy, který naposledy chytal 7. března.

Češi se podle něj vyrovnali i s tím, že řada z nich hrála poprvé na malém kluzišti zámořských rozměrů. "A s jiným stylem hry, než který hrajeme na velkém hřišti. Myslím si, že si plnili obranné role dobře. Bylo to pro ně hodně nové. Měli méně času na všechno, takže jsme čekali, co to s hráči udělá, jak se adaptují," uvedl Hadamczik.

Maximální nasazení podle něj souviselo s tím, že řada hráčů bojuje o nominaci na mistrovství světa. I díky tomu se snažili maximálně se tlačit do předbrankového prostoru, ze kterého se i gólově prosazovali. "Byli jsme důrazní, což je pravda. Vůle byla extrémní. Spousta hráčů si toho váží, že jsou tady, a z toho pramenil i jejich pohyb," řekl.

Asistent trenéra švédské reprezentace Anders Eldebring viděl příčinu prohry svého mužstva ve špatné první třetině a hře ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. "Při pět na pět jsme se těžko prosazovali. Do příštího zápasu se musíme zlepšit," řekl. Švédové podle něj také hráli málo agresivně. "Na malém kluzišti jsme věděli, že musíme být důrazní, ale to se nám nepodařilo. Sice jsme se zlepšili, podařilo se nám i vyrovnat, ale když jsme se snažili dostat do vedení, udělali jsme chyby v obraně a inkasovali," uvedl Eldebring.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články