Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi porazili v klidu Německo, vyhráli šestý zápas na MS

Bratislava - Hokejová reprezentace vyhrála i šestý zápas na mistrovství světa v Bratislavě a po skončení osmifinálové části je tak jediným celkem, který neztratil ani bod. Úřadující světoví šampioni porazili bez větších problémů Německo 5:2 a ve čtvrtfinále se utkají s týmem USA - ve středu od 16:15. Dvě branky mužstva vedeného koučem Aloisem Hadamczikem vstřelil Tomáš Plekanec, tři asistence si připsal Jaromír Jágr. 
Více informací o šampionátu najdete na webu mshokej.cz.

Českému týmu se vydařil vstup do zápasu, který pro něj nic zásadního neřešil. Již po 51 sekundách se dostal do vedení, když si Plekancovu přihrávku srazil do branky dezorientovaný Krueger. Německu se ale podařilo bleskově vyrovnat. Při hře čtyři na čtyři vyrazil Štěpánek, jenž dostal poprvé na turnaji přednost před odpočívajícím Pavelcem, Lavalleeho střelu a Tripp puk pohotově dorazil za jeho záda.

Přidat druhý gól mohl po individuální akci Havlát, ale prosadil se až v 11. minutě Frolík. I tentokrát ale šlo o vlastní branku. Český útočník nepřesnou střelou trefil Holzera, od kterého se puk odrazil za záda bezmocného Endrase. 

Další branku mohl po přečíslení dva na jednoho přidat Červenka, ale Jágrovu přihrávku ideálně nezpracoval a v koncovce se následně neprosadil ani Rachůnek. Obránce, jenž předešlý duel s Ruskem nedohrál kvůli zranění hlavy, se mezi střelce zapsal ve 23. minutě, kdy jej v přesilové hře našel přesně Jágr.

Němci se v útočném pásmu usadili až při Krajíčkově vyloučení, Štěpánek si připsal řadu zákroků, podruhé ale nekapituloval. Český tým hrál chvílemi jen "na půl plynu", přesto zápasu jasně dominoval. Na 4:1 zvýšil Plekanec, pátý gól přidal Eliáš po kombinaci druhé formace, ve které Průcha nahradil po zranění odpočívajícího Milana Michálka.

Je nám líto, video expirovalo.
Německo - Česko



Jedinou starostí českých hráčů tak bylo, aby se před klíčovou fází turnaje nezranili. Na začátku třetí části ale neměl štěstí Průcha, jehož zasáhl pukem do krku Reul a útočník Petrohradu ze zápasu odstoupil. Zdravotní problémy měl poté i Havlát, který také duel nedohrál. Ohrožení čtvrtfinálového startu dvou hráčů tak Čechy rmoutilo mnohem víc než inkasovaný druhý gól v závěru utkání.

Česká republika - Německo 5:2 (2:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Plekanec (Jágr), 11. Frolík (Novotný, Hubáček), 23. Rachůnek (Jágr, Červenka), 36. Plekanec (Jágr, Červenka), 37. Eliáš (Průcha, Havlát) - 2. Tripp (Lavallee, Hördler), 59. Greilinger (Barta, Kreutzer). Rozhodčí: Baluška (SR), Persson (Švéd.) - Arm (Švýc.), Děďulja (Běl.). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 9305.

Utkání Německo - Česká republika
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články