Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bujaré oslavy prožili hokejisté pražské Slavie i Karlových Varů

Praha/Karlovy Vary - Hokejisté Slavie slavili druhý mistrovský titul v historii klubu dlouho do noci a bujarému přijetí od fanoušků se nevyhnul ani smutnější tým finálové série, HC Karlovy Vary. Pražané navázali na titul z roku 2003, oproti tomu Západočeši si letos zahráli play off vůbec poprvé v historii klubu - a hned si zahráli až finále.

"Jsem hrozně dojatý a pyšný na hráče, moc klukům děkuji, protože sezonu jsme odehráli dobře a v play off to byly neskutečné zápasy," komentoval po rozhodujícím sedmém finále letošní ročník extraligy trenér a současný generální manažer HC Slavia Praha Vladimír Růžička. Ten vedl pražský klub v obou jeho vítězných taženích za extraligovým pohárem.

Během bujarých oslav krátce po středečním rozhodujícím utkání promáčelo kabinu domácích v O2 Areně šampaňské a vzduch nasytil kouř z doutníků. Poté se hokejoví mistři přesunuli do centra Prahy a užívali si plnými doušky chvilky obrovské radosti a zároveň uvolnění po vyčerpávajících bitvách.

Prvního titulu v extralize se také konečně dočkal třicetiletý brankář Adam Svoboda, se kterým se dosud jako stín táhlo hodnocení, že není mužem pro play off, neboť vypjaté vyřazovací boje nezvládá. Svoboda však letos prokázal pravý opak, a mohl tak poprvé v nejvyšší soutěži zakusit pocit celkového vítěze. "Čekal jsem na to dvanáct let a je to pro mě obrovská satisfakce, že jsem sám sobě i ostatním dokázal, že v play off chytat umím. Jsem strašně rád, že se mi to splnilo a lhal bych, kdybych řekl, že to není náplast na finále v roce 2003," připomněl Svoboda bitvu, kdy stál proti svému současnému zaměstnavateli v dresu Pardubic.

Východočeši tehdy ztratili finále v sedmém utkání, kdy měli výhodu domácího prostředí. "Nerad jsem o tom mluvil a vyjadřoval se k tomu. Pět let jsem v sobě nosil obrovskou touhu dokázat sobě i všem ostatním, že co kdo někde plácne, že to pravda není. Tohle je na to nejlepší odpověď, je to pro mě velká satisfakce," prohlásil Svoboda, kterému tehdy titul unikl i kvůli jediné brance Michala Supa, současného Svobodova spoluhráče.

Oslavovalo se také v Karlových Varech

Bouřlivé přivítání čekalo v noci také karlovarské hokejisty, kteří se poprvé probojovali do play off a hned se až do poslední chvíle ucházeli o pohár pro vítěze. Ačkoliv Západočeši nedotáhli do konce senzaci, kterou způsobili, přivítaly čerstvé vicemistry hokejové extraligy na jejich domácím stadionu dva tisíce lidí. Hráči vystoupili z autobusu s pohárem nad hlavou přímo na ledové ploše a fanoušci jim dali jasně najevo, že i když svůj zlatý sen nedotáhli do konce, jsou pro ně hrdinové.

"Žili s námi celou sezonu, takže si to zaslouží. A my jsme šťastní, že přišli v takovém počtu. I když jsme zklamaní, tak druhé místo je obrovský úspěch," radoval se z přivítání fanoušků karlovarský útočník Petr Kumstát. Nadšený byl i trenér Zdeněk Venera: "Fanoušci nám připravili takové přivítání, jako bychom to dneska vyhráli," popisoval euforii po příjezdu hokejistů na karlovarský stadion.

Druhé místo v nejvyšší soutěži znamená pro město historický úspěch, což zdůraznil i manažer klubu Miroslav Vaněk: "Jsou to kluci, kteří se zapíšou zlatým písmem do historie nejen tohoto klubu, ale do historie celého města, protože si myslím, že ještě za deset let se bude říkat: To bylo tenkrát, když se ve Varech hrálo finále."

I proto se bude v Karlových Varech slavit ještě několik dní, přičemž největší oslavy se chystají na páteční podvečer před hotelem Thermal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články