Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kouč Slováků: Týmu škodí přemotivovanost

Bratislava – Výjimečnost konání hokejového MS v rodné zemi, tlak ze strany médií a fanoušků i výjimečně silný tým plný individualit, který musí pracovat na trpělivosti – tak zhodnotil kouč slovenského týmu Glen Hanlon možné příčiny rozpačitého výkonu slovenského týmu. V úvodním zápase jeho svěřenci udolali papírově slabé Slovinsko až v poslední třetině, s Německem pak i přes mohutný finiš prohráli 3:4.

Slovensko hostí vrcholný svátek hokeje poprvé v historii, zřejmě i proto jeho reprezentace dokázala na turnaj přilákat největší současné hvězdy  - Mariána a Marcela Hossy, Miroslava Šatana, Mariána Gáboríka, Richarda Zedníka, Jozefa Stümpela či Pavola Demitru. Na výkonech týmu mají podle Hanlona vliv velká očekávání. "Jsme přemotivovaní a až přehnaně nabuzení," připustil pro oficiální web šampionátu.

Glen Hanlon, kouč Slovenska:

"Naši nejlepší hráči jsou přemotivovaní a přehnaně nabuzení, zkrátka mimo svoji obvyklou pohodu. Naši ofenzivní hráči jsou přitom zpravidla těmi, kteří jsou na ledě uvolnění. Nyní ale všichni až příliš chtějí, což je špatné. Musíme se z toho dostat a hrát svou hru."

Slováci přitom v očích veřejnosti měli všechny předpoklady navázat na atraktivní hru z olympijských her ve Vancouveru, kde skončili čtvrtí. "Jako kouč vnímáte vždy zápas lépe až den poté, když ho vidíte (ze záznamu). Dobře jsme začali, ale pak jsme upustili od našeho plánu a ztratili svoji trpělivost. Snažili jsme se útočit středem hřiště. "Když máte v týmu tolik umění a dovednosti, prochází někdy ona trpělivost skutečným testem. Já vím, že máme dovednosti, máme i odhodlání a vím, jak nabuzení hráči jsou, ale když nemáme kotouč, chceme po týmu, aby zůstal trpělivý," přiblížil taktické pokyny Hanlon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články