Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín posílí po návratu z Petrohradu útočník Čajánek

Zlín - Hokejisty Zlína posílí útočník Petr Čajánek. Trojnásobný mistr světa se do mateřského klubu vrací po šesti letech. V posledních dvou sezonách působil v Petrohradu. Pětatřicetiletý Čajánek podepsal ve Zlíně dvouletou smlouvu. Čajánek odešel ze Zlína už v roce 2002, tehdy zamířil do St. Louis, odkud se do Zlína vrátil během výluky v sezoně 2004/05. Od té doby oblékal také dres Kazaně či Dynama Moskva. "Nastal čas po devíti letech se vrátit domů. Už se těším na následující sezonu. Věřím, že bude pro Zlín úspěšná," uvedl na tiskové konferenci Čajánek. Řekl, že velkou roli na novém angažmá sehrály vazby ke klubu, v němž vyrůstal.

Na poslední dva roky petrohradského angažmá prý ale bude Čajánek vzpomínat jako na vrchol svého zahraničního působení. "Takové roky už nezažiju. Petrohrad je krásné město. Na zápasech byla výborná atmosféra, plné hlediště. Bohužel se nám sezona nepovedla. Takový je ale hokej," konstatoval Čajánek. 

Současný tým Zlína Čajánek příliš nezná, klub sledoval spíše zpovzdálí a zajímaly ho spíše výsledky než to, jak hráli jednotliví hráči a v jaké formě. "Proto by moje komentáře byly neobjektivní. Doufám, že špatné roky zlínského hokeje už jsou za námi. Ovšem už to, že tým hraje každý rok play off, je úspěch," uvedl Čajánek.

Do letní přípravy naskočí hned v úterý. "Trenér mi nedal na výběr," žertoval. A počítá s tím, že ve Zlíně bude pomáhat mladším hráčům, zlínský kouč Rostislav Vlach si od něj slibuje hlavně dodání zkušeností. "Záleží na trenérovi, s kým mě do sestavy postaví. Ale počítám s tím, že bych mohl hrát s mladými," řekl Čajánek. "Bude to kvalitní posila, počítám s ním do prvních dvou formací," doplnil kouč. 

Společně s Čajánkem se ve zlínské kabině představí v úterý i další dva noví hráči: útočník Ondřej Veselý a brankář Luboš Horčička. "Kádr už máme až na jeden dva posty uzavřený. Potřebovali bychom ještě jednoho lepšího obránce," řekl trenér Vlach. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Petra Čajánka
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články