Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Není důvod panikařit, uklidňuje kouč Slováků

Bratislava – Nic není ztracené. Tak vidí trenér slovenské hokejové reprezentace Glen Hanlon účinkování svých svěřenců na 75. mistrovství světa. Po zápase s Německem, který Slováci prohráli 3:4, nechystá Hanlon výraznější změny v sestavách jednotlivých formací. "Nálada v kabině není veselá. Musíme se před duelem s Ruskem posbírat," burcuje. Informace z hokejového šampionátu přináší také internetový speciál mshokej.cz.

Slováci prohrávali s Německem 0:4, nakonec však dokázali snížit na 3:4. Obrat, který by zajistil v bratislavské Orange aréně prodloužení, však nedotáhli: Pavol Demitra neuspěl ve velké šanci, při power play ještě marně střílel Marián Hossa a opět Demitra branku minul.

"Ve třetí třetině jsme hráli dobře. Takto by měl vypadat náš projev i v dalších duelech," řekl po utkání Hanlon. "Jde o dlouhý turnaj, svým hráčům plně důvěřuji a není důvod panikařit," uklidňuje kouč.

Hossa má o zápase jasno. "V první třetině jsme nevyužili takřka dvouminutovou přesilovku - to nás stálo hodně. Vykopali jsme si takovou jámu, že jsme se přes ni už nedostali," hodnotí hráč Chicaga Blackhawks, jenž si pochvaloval vynikající atmosféru. "Diváci byli skvělí. Povzbuzovali nás, i když jsme prohrávali."

Podle Hanlona by šlo uvažovat o změně formací, kdyby jeho svěřenci vystřelili za utkání na branku pouze 15 střel a nedali ani jeden gól. "Skutečně to není potřeba. Prohráli jsme o jediný gól, nestalo se nic tragického," tvrdí.

Hanlon byl přesvědčený, že slovenský národní tým nakonec zvítězí. "K prodloužení jsme nebyli daleko. Za stavu 0:4 jsem se na střídačce moc nebavil," přiznává. Jak ale dodává, na hře viděl i několik pozitiv. "Dobře jsme bruslili a kontrolovali puk, vypracovali jsme si šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Ani tady není důvod se obávat. Máme v týmu velmi kvalitní ofenzivní hráče, kteří dokážou kdykoliv skórovat."

Zdroj
ČT24, Sme

Hlavní zprávy

Nejčtenější články