Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Chicago se i díky třem bodům Frolíka udrželo v play-off

Chicago - Hokejisté Chicaga odvrátili hrozbu vyřazení. Ve čtvrtém utkání úvodního kola play-off NHL rozdrtili doma Vancouver 7:2 a snížili stav série na 1:3. Jedním z hlavních strůjců hladkého vítězství Blackhawks byl český útočník Michael Frolík, který jeden gól vstřelil, na další dva přihrál a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Dave Bolland, s nímž Frolík nově nastoupil v jedné formaci, si připsal čtyři body za jednu trefu a tři asistence.

Obhájce Stanleyova poháru si vypracoval rozhodující náskok v druhé třetině, kdy čtyřmi góly odskočil soupeři z 1:1 na 5:1. Gólman Vancouveru Roberto Luongo střídal v poslední části po šestém gólu. "Nemůžete říkat, že by to byla Luongova vina. Takovouhle porážku nemůžete házet jenom na jednoho hráče. Dnes jsme selhali jako celek. Předpokládám, že dnes není nikdo spokojený se svým výkonem," zastal se obránce Kevin Bieksa Luonga, který chytil 22 z 28 střel.

Nevedlo se příliš ani dalším oporám týmu: Daniel Sedin se prosadil až v závěrečných minutách korigujícím gólem na 2:7 a jeho dvojče Henrik v zápase nebodovalo. Oba si navíc do tabulky pravdy připsali sedm záporných bodů. "Neříkám to letos často, ale soupeř nás přehrál. Musíme na to zapomenout, obrátit list a připravit se dobře na další zápas," konstatoval trenér Vancouveru Alain Vigneault.

Hokejisty San Jose nesrazilo na ledě Los Angeles ani čtyřbrankové manko a po vítězství 6:5 v prodloužení se ujali v sérii vedení 2:1 na zápasy. Sharks dali všech pět branek v základní hrací době ve druhé třetině, v níž dotahovali ztrátu 0:4 a 3:5. Ve čtvrté minutě prodloužení pak završil úspěšný obrat Devin Setoguchi.

San Jose se stalo čtvrtým týmem v historii soutěže, kterému se v play-off povedlo zvítězit, přestože v průběhu zápasu prohrávalo o čtyři a více branek. Tento kousek naposledy dokázala Minnesota North Stars před šestadvaceti lety. "Měli jsme velké štěstí, že jsme to otočili. Jsme z toho nadšení, ale víme, že je to něco výjimečného a že se to bude znovu těžko opakovat," uvedl trenér vítězů Todd McLellan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články