Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisté Mladé Boleslavi mají v baráži první mečbol

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi dnes budou mít první možnost ukončit barážovou sérii a zajistit si extraligovou příslušnost i pro příští sezonu. Středočeši vedou nad Ústím nad Labem v sérii hrané na čtyři vítězství 3:1 na zápasy a při úvodním mečbolu budou mít výhodu domácího prostředí. Mladá Boleslav sice prohrála na svém kluzišti první duel série, ale poté vítěze první ligy třikrát za sebou porazila a je blízko celkovému triumfu ve čtvrté baráži, kterou od roku 2008 hraje. Nejhorší tým současné extraligové sezony, který však do baráže spadl i vinou odečtu 22 bodů za administrativní chyby při registraci hráčů, si ale prý uvědomuje, že zápas proti Lvům nesmí podcenit. Přímý přenos vysílá exkluzivně ct4sport.cz od 17:30.

"Vedeme 3:1 na utkání, ale série není hotová. Potřebujeme udělat poslední krůček, na který se musíme dobře připravit, protože právě ten bývá nejtěžší. Jeden den si odpočineme a půjdeme na to znovu. Nemůžeme ale do toho jít s tím, že je to hotové," uvedl trenér Vladimír Jeřábek, který mužstvo převzal čtyři zápasy před koncem skupiny o udržení v extralize.

Pod jeho vedením Středočeši odehráli osm zápasů a pět jich vyhráli. Až po tom posledním ale Jeřábek prohlásil, že hráči pracovali jako jeden tým. "Po dlouhé době," řekl Jeřábek, který od příchodu na mladoboleslavskou střídačku tvrdí, že základem pro úspěch v baráži je bojovnost a maximální nasazení.

Severočeši třikrát za sebou prohráli, což se jim v sezoně ještě nestalo, svého extraligového snu se ale nechtějí vzdát. Věří, že mohou podruhé v sérii v Mladé Boleslavi vyhrát. "Je to sice 1:3, je to vážné, ale ještě není konec. I takové série se dají otočit, což jsme viděli. Jedeme k nim vyhrát a znervóznit je. Bylo by to 2:3, doma bychom mohli vyrovnat a vynutit si sedmý zápas. Rozhodně jsme nic nepoložili," řekl trenér Petr Rosol.


Ústečtí hokejisté v sérii zatím doplácejí na nízkou produktivitu. Soupeře často přehrávají, vytvářejí si šance, ale nedávají góly. "Asi jsme si střelecké štěstí vybrali ve finále první ligy proti Chomutovu. Snad se to ale změní. Nejhorší na tom je, že šance máme. Kdybychom si nic nevytvořili a prohráli, bylo by to jiné. Oni mají výborného gólmana, ale nám to tam nepadá," litoval bývalý vynikající útočník. Dnes by jeho svěřencům prý mohlo pomoct, že mohou hrát bez nervů. "Prostě do toho půjdeme a zkusíme vyhrát," řekl Rosol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články