Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třinec vstoupil do finále výhrou nad Vítkovicemi 5:2

Třinec - Hokejisté Třince zůstali na vítězné vlně po obratu v semifinále proti Slavii ze stavu 1:3 na zápasy a v prvním finále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy dnes porazili Vítkovice 5:2. Gólem a asistencí se na výhře podíleli obránce Lukáš Zíb a útočník Martin Růžička, který má na kontě v letošním play-off už 28 bodů a překonal rekord Žigmunda Pálffyho z roku 1992. Druhý duel série na čtyři vítězné zápasy se hraje v úterý opět v Třinci od 17:10, v přímém přenosu jej můžete sledovat na Čtyřce a webu ct4sport.cz.

V úvodu se hrálo bez šancí. Až v páté minutě ujížděl vítkovický Húževka, ale šanci mu zmařil obránce Zíb. Možnosti nabídla v polovině úvodní části přesilovka hostů po Lojkově vyloučení, ale paradoxně je měli Oceláři. Varaďa přešel v oslabení přes Burgra, svůj únik však zakončil vedle levé tyče. Vzápětí v dalším brejku po Adamského přihrávce zakončoval Růžička, ale Málka zasáhl. 

Ve 12. minutě se Třinec už prosadil ve vlastní přesilovce, když při Ovčačíkově pobytu na trestné lavici po Varaďově přihrávce zblízka skóroval Růžička. Připsal si tak 27. bod a předčil 19 let starou bilanci Pálffyho. V 18. minutě na druhé straně dorážel po Rehákově střele v ojedinělé šanci Vítkovic Sýkora.

Na začátku druhého dějství měli Oceláři na 67 vteřin výhodu přesilovky pěti proti třem a udeřili znovu. Bonk ještě na Málka před brankovištěm nevyzrál, ale Zíbova bomba už skončila v levém horním rohu. Za 121 vteřin udeřil vítěz základní části znovu, když Adamský po protiútoku zamířil přesně k levé tyči Málkovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Marek (Třinec): "Vstřelili jsme první gól, to nás uklidnilo. Pak jsme v přesilovce dali další dva. Nemohli jsme ale podcenit Vítkovice, které jsou velmi nebezpečné kolem brány. Dostali jsme zbytečné góly, které ze zápasu málem udělaly drama. Musíme hrát pořád ostražitě a zlepšit bránění kolem naší branky."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Nám to po týdenní pauze nebruslilo. Dlouho jsme se do toho dostávali, když nám nebruslily nohy, dopouštěli jsme se chyb v přihrávkách a ve faulech, které soupeř produktivně potrestal. Když jsme se za stavu 3:1 dostali do zápasu a měli i nějaké situace na další gól, po pauze jsme se dopustili dvou hrubých chyb, které soupeř dokázal potrestat."


Další možnost měl Krajíček. Na druhé straně prověřil Hamerlíka Vrána, ale Třinec byl nadále aktivnější a Bonkovu střelu zastavil maskou Málek. Další nebezpečnou ránu vyslal Hrabal. V 35. minutě byly blízko první trefy Vítkovice, když Malíkův pokus tečoval Burger do tyče. Hosté ožili a vzápětí už Hamerlíka překonali. Po Ovčačíkově střele zůstal sám před třineckým gólmanem Vrána a bekhendem úspěšně zakončil.

V úvodu závěrečné části hosté přečkali oslabení při Ovčačíkově trestu. Ve 45. minutě však špatně rozehrál z rohu Pohl, puk se od brankové konstrukce odrazil k Hrňovi, který Málka nepřekonal, ale z dorážky Peterek už skóroval. Za 68 vteřin snížil Burger, který se po Ujčíkově akci dostal sám před Hamerlíka a předvedl povedený blafák.

Za dalších 87 vteřin měli Oceláři opět tříbrankový náskok, když Růžička našel před brankou zcela volného Bonka a Málek neměl šanci zasáhnout. Otevřená pasáž hry pokračovala, vítkovický Szturc v obrovské šanci zakončil jen do boční sítě. Zbytek zápasu si Oceláři pohlídali. Výsledek v závěru nezměnila ani 49 vteřin trvající početní výhoda Vítkovic pěti proti třem.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. M. Růžička (Varaďa, Zíb), 22. Zíb (Hrabal, D. Květoň), 24. Adamský (Hrňa), 45. Peterek (Hrňa), 48. Bonk (M. Růžička, Varaďa) - 36. Vrána (Ovčačík, Trnka), 46. Burger (Ujčík). Rozhodčí: Minář, Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).Stav série: 1:0.

Radost Martina Růžičky
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články