Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Sobotka a Polák se podíleli na kanonádě St. Louis

Detroit - Čeští hokejisté Vladimír Sobotka a Roman Polák se ve středečním utkání NHL gólově podíleli na kanonádě St. Louis Blues, kteří rozstříleli Detroit na jeho ledě 10:3. Sobotka ještě na další dva góly přihrál a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, Polák si připsal navíc jednu asistenci. Oba Češi se trefili v druhé třetině krátce po sobě. Roman Polák v 35. minutě svou třetí brankou v sezoně zvýšil vedení Blues na 7:3, o minutu a třiadvacet sekund později přidal Sobotka gól číslo osm.

Potupě přihlíželo dvacet tisíc zkoprnělých fanoušků v zaplněné Joe Louis Areně. Po první třetině ještě mohli doufat, domácí ji totiž prohráli jen 2:3. Druhou část ale totálně nezvládli a inkasovali dalších pět gólů. "Vypadalo to, jako by puk do naší branky něco přitahovalo," poznamenal po zápase s hořkým úsměvem kouč Detroitu Mike Babcock. "Díky Bohu, že už je konec. Chvílemi se mi zdálo, že ten zápas snad nikdy neskončí. Samozřejmě se nad sebou musíme zamyslet, takový výkon je neakceptovatelný," doplnil Babcock.

Detroit navzdory vysoké porážce vévodí tabulce Centrální divize a stále si drží druhé místo v Západní konferenci, naopak St. Louis jsou se ztrátou deseti bodů na osmé místo prakticky ze hry o postup do play-off.

Další důležitý krok k účasti ve vyřazovacích bojích učinili ve středu hokejisté Anaheimu, kteří v přímé bitvě o postup zvítězili 4:2 na ledě desátého Calgary. Kačeři tak poskočili na šesté místo v konferenci a před osmým Chicagem mají náskok tří bodů. Calgary naopak tři body na osmou příčku ztrácí.

Tuhá bitva o postup vrcholí i ve Východní konferenci

Velmi důležitý zápas vyhráli hokejisté Buffala, kteří porazili New York Rangers 1:0 a bodově se na svého soupeře dotáhli. Oba celky mají na sedmém a osmém místě shodně 87 bodů, o tři více než devátá Carolina, která rozstřílela 6:2 Montreal.

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Carolina bojuje o postup do play-off. Ale nebyli jsme na něj dobře připravení psychicky. Dneska nás soupeř jasně přehrál," přiznal obránce Montrealu Roman Hamrlík. Jeho spoluhráč Tomáš Plekanec si připsal asistenci u obou gólů Canadiens, kteří rovněž nemají jistou účast v play-off. Náskok na Carolinu se ztenčil na nijak komfortních pět bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články