Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Burgrův nájezd poslal Vítkovice do finále

Ostrava - Hráči Vítkovic se stali prvními finalisty play off hokejové extraligy, když v repríze loňského souboje o titul oplatili Pardubicím porážku a semifinálovou sérii ovládli 4:1 na zápasy. V pátém utkání na svém ledě porazili úřadujícího mistra 3:2 po nájezdech a o první titul po třiceti letech se utkají s vítězem série Třinec - Slavia. Domácí sice v třetí třetině během 45 sekund přišli o dvougólový náskok, Východočechy ale nakonec poslal na dovolenou jedinou úspěšnou trefou v páté sérii nájezdů kapitán Burger.

Obhájci titulu poprvé v sérii postavili mezi tyče Adama Svobodu a ten splácel důvěru jistými zákroky. Domácí v útočném pásmu rozpoutali obrovský tlak a hlavně Burgrova formace vedla Vítkovice za vytouženým čtvrtým vítězstvím. Ve čtvrté minutě Svoboda kryl dva Burgrovy projektily po sobě a Ujčík promáchl u odkryté tyče. Vyprodaná ČEZ Aréna explodovala nadšením v osmé minutě, ale videorozhodčí po dlouhém rozboru u videa odhalil, že Pohl puk doklepl do posunuté branky.

Přerušení Ostravany trochu rozhodilo, ale Vrána ve 12. minutě našlápl k průniku po pravém křídle a zasunul puk Svobodovi pod betony do branky. Během 45 sekund domácí náskok zvýšil Ujčík, jenž se v přesilovce trefil do Burgrovy přihrávky vzduchem a dal už svůj sedmý gól v play off. Domácí ani ve druhé části neslevili z forčekinku a šli naproti třetímu gólu, ale Húževka ani Burger Svobodu nepřekonali. Hosté lehce zaostávali a neměli tolik příležitostí, navíc v brance Ostravanů znovu kouzlil jeden z hrdinů letošního play off Roman Málek.

Mistr, vědom si možného konce sezóny, zvýšil ve třetí třetině aktivitu, hrál na riziko a odvaha se vyplatila. Málkovu branku odčaroval ve 47. minutě Koukal, který v přesilovce zvedl dorážku mimo dosah vítkovického gólmana, a hosté ožili. Za 45 sekund bylo vyrovnáno, když se z pravého kruhu trefil Píša. Pardubice mohli šokované domácí dorazit definitivně, ale Málek vychytal Bartekův sólový nájezd.

Domácí se z dvougólového direktu těžko zvedali, přesto i oni mohli rozhodnout ještě v regulérním čase. Jenže jak Vrána, tak dvacet sekund před sirénou Ujčík na Svobodu nevyzráli. Nerozhodlo ani prodloužení, ani první čtyři série nájezdů, když hosté nasadili místo Svobody svou obvyklou jedničku Růžičku. V páté sérii selhal Bartek a kapitán Burger bekhednovým blafákem zajistil svému týmu účast ve finále.

Vítkovice - Eaton Pardubice 3:2 po nájezdech (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Vrána (Klimek, Trnka), 13. Ujčík (Burger), rozhodující nájezd Burger - 48. Koukal (Píša), 49. Píša (Špirko, Kočí). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 9471 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 10. kole skupiny o udržení v extralize Kometu Brno 3:2. Středočeši si tak připsali tři body po předchozích třech duelech bez bodového zisku, které však již nemohou nic změnit na tom, že je čeká baráž proti vítězi první ligy Ústeckým Lvům. Dvě branky vítězů vstřelil před nejnižší návštěvou ročníku 1 120 diváků útočník Jan Plodek.

Hráči Kladna porazili pražskou Spartu 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si třetí vítězství v tomto středočeském derby po sobě, sedmé pak ze svých osmi posledních vystoupení. Kladenští vedli v průběhu zápasu již 3:0, o výhře v nájezdech rozhodl David Stieler. Domácí trenér Tatíček nechal odpočívat Paterovu řadu, na druhé straně kouč Sparty Hořava přivezl k utkání hned devítku juniorů.

Skupina o udržení v extralize - 10. kolo:

BK Mladá Boleslav - Kometa Brno 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Plodek (Bahenský, Demel), 37. Plodek (Bahenský, Chaloupka), 58. Pabiška (Vrbata, Boháč) - 27. Švaňhal (Ostrčil, Polodna), 58. O. Stehlík (Křivohlávek, Šenkeřík). Rozhodčí: Hrubý, Lacina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:5, navíc Vrbata (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 1120.

HC Kladno - Sparta Praha 4:3 po nájezdech (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Šmach (Bílek), 38. Stieler (Piskáček, D. Růžička), 39. Dalecký (Smoleňák, Kotrla), rozhodující nájezd Stieler - 40. Přibyl (D. Výborný, Ton), 45. Rubeš (S. Treille, Kafka), 49. Gulaši (Philipp, Ton). Rozhodčí: Homola, Polák - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 1576.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články