Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Slavia je jednu výhru od finále

Praha - Hokejisté Slavie porazili ve čtvrtém utkání semifinále play-off extraligy Třinec 4:0. Pražané zvládli i druhé utkání v domácím prostředí a nad vítězem základní části vedou v sérii již 3:1 na zápasy. Góly vítězů vstřelili před rekordní návštěvou letošního play-off 13 052 diváků Michal Poletín, Michal Vondra, Tomáš Svoboda a Lukáš Endál, čisté konto vychytal Miroslav Kopřiva. Slavia může v pondělí završit postup v pátém souboji, který se odehraje na ledě Třince.

Třinec vstoupil do čtvrtého duelu s přeskupenými útočnými formacemi a do branky nasadil Vojtka. Předsevzetí o lepší disciplíně ale porušil již po 84 vteřinách Lojek, jenž musel za faul vysokou holí na trestnou lavici na čtyři minuty. Slavia jeho prohřešek využít nedokázala. Ve 14. minutě se i díky přesilovce poprvé výrazněji osmělili hosté, Varaďova tečovaná přihrávka ale proletěla těsně kolem pravé tyče Kopřivovy branky. Oceláři měli poté na 37 vteřin k dispozici dokonce dvojnásobnou početní výhodu, Polanského dorážku ale pokryl Kopřiva. V 19. minutě přistálo Kolaříkovo nahození od modré čáry na horní tyči, puk se chvilku nato dostal k Poletínovi a ten téměř z nulového úhlu zaskočil střelou na bližší tyč Vojtka.

Reakce trenérů:

Jiří Čelanský (Slavia): "Věděli jsme, že Třinec dneska hraje o všechno. My jsme dneska hráli opravdu výborně defenzivu, v obranném pásmu neskutečně. Díky tomu jsme vyhráli, vedeme v sérii 3:1 a můžou se z naší strany dít velké věci."

Pavel Marek (Třinec): "Šli jsme do zápasu s tím, že chceme za každou cenu vyhrát. Dali jsme do toho obrovské úsilí. Když jsme začali Slavii zatlačovat za stavu 0:2 a byl tam ten sporný moment okolo gólu, tak nám to svým způsobem ublížilo, protože nastala hrozně dlouhá pauza a Slavia zase nabrala síly."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Třinec

V úvodu druhé třetiny přišli Pražané o Kuboše, který se po tvrdém střetu jen ztěžka zvedl z ledu a zamířil rovnou do kabin. Před polovinou základní hrací doby hráli slávisté kratičkou přesilovku pět na tři, kterou sice nestihli využít, ale v následné klasické početní výhodě pálil od modré čáry Svoboda, Endál s Vondrkou vzápětí společně doráželi pouze do Vojtkova levého betonu, ale kotouč se dostal zpět na hůl znovu Vondrkovi a bylo to 2:0.

Na konci 42. minuty pálil pohotově ihned po vyhraném vhazování Růžička, Kopřiva však stihl na poslední chvíli zareagovat a kotouč vykopl. Poté se dostali do přečíslení dvou na jednoho ve vlastním oslabení Svoboda se Sklenářem, avšak Svobodovo zakončení pokryl Vojtek. V 50. minutě dostal Třinec konečně puk za Kopřivova záda, ale až ve chvíli, kdy byla lehce posunuta branka, gól proto nebyl po dlouhé konzultaci sudího Hradila s videorozhodčím uznán.

Krátce nato hráli Oceláři další přesilovku pět na tři, tentokrát dokonce dlouhých 84 sekund, jenže Kopřiva ustál bez úhony Květoňovu šanci i tvrdé rány z holí Hrabala a Růžičky. Třinec si sice vytvořil i poté velký tlak, ale když v polovině 56. minuty Svoboda propálil parádní ranou Vojtka, bylo jasné, že favorit odjede z české metropole s prázdnou. Pouhých 14 vteřin před závěrem ještě přidal čtvrtý gól Endál.

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Poletín (Jaškin), 30. Vondrka (T. Svoboda), 56. T. Svoboda (Kolařík), 60. Endál (Třetina, Krenželok). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 13 052. Stav série: 3:1.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články