Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia vyhrála v Třinci 3:2 po nájezdech a vyrovnala sérii

Třinec - Hokejisté Slavie vyhráli ve druhém extraligovém semifinále na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Slavia sice ztratila 25 vteřin před koncem třetí třetiny vedení po gólu Josefa Hrabala, ale v rozstřelu rozhodl jediný úspěšný exekutor Tomáš Pospíšil. Další zápas se hraje v pátek v pražské O2 areně.

Zatímco v úvodním utkání patřil začátek Třinci, dnes navázala Slavia na podařenou třetí třetinu a už ve 44. vteřině se radovala z vedení. Vondrka po průniku po levé straně našel Pospíšila, který usměrnil puk za Hamerlíkova záda. Oceláři, kteří nastoupili bez beka Semana, odpověděli šancemi Květoně a Kohna. Pak se Slavia ubránila při Žižkově vyloučení, při kterém málem zahrozil z její strany Tomica.

Hlasy trenérů po utkání

Břetislav Kopřiva (Třinec): "První branka hned v první minutě, to bylo pokropení a nastartování pro Slavii. To se nemělo stát. My jsme se s tím potýkali celou první třetinu. Do druhé třetiny tam vjelo jiné mužstvo, vytvořili jsme si tlak, ale Slavia kolem své brány hrála neskutečně obětavě, neskutečně agresivně na hranici faulu. My jsme se tam nemohli prosadit. Přesto se nám povedlo vyrovnat. Zápas jsme nakonec ztratili v nájezdech a musíme se z toho poučit."
Jiří Čelanský (Slavia): "Jestliže v pondělí jsme nezachytili začátek utkání, dneska jsme ho sehráli výborně. První třetinu jsme měli navrch, škoda, že jsme neproměnili trestné střílení. Po celý zápas jsme předváděli hru, kterou chceme hrát. Hrát aktivně a hodně forčekovat. Za výkon jsme si zasloužili vyhrát."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha


V sedmé minutě ztratil puk ve středním pásmu Peterek, unikajícího Svobodu fauloval Hudec, ale slávistický specialista na nájezdy neuspěl. Hamerlík jeho blafák do bekhendu vykryl. V úvodu druhého dějství už Oceláři Třetinův faul potrestali, když se přesně po půl minutě trefil od modré čáry Kohn, který využil clony před Kopřivou. Třinec zvýšil četnost střelby, ale slávistický gólman další pokusy kryl. 

Na začátku třetí třetiny Slavia nevyužila přesilovku při Hudcově trestu, následovala opatrnější hra z obou stran. V 49. minutě se radovali hosté opět z vedení. Po vhazování po levé ruce Hamerlíka se dostal puk k Doležalovi, který mezi kruhy zamířil přesně. Třineckou snahu o vyrovnání přibrzdilo Orsavovo vyloučení. V poslední minutě netrefil v šanci puk podle svých představ Hrabal, ale vynahradil si to 25 vteřin před koncem, kdy v power play po Růžičkově střele do odkryté branky vyrovnal. Další nebezpečnou střelu vyslal ještě Zíb. 


V prodloužení Slavia neproměnila velkou šanci po přečíslení tři na jednoho, po kombinaci Kadlece se Sklenářem se Jelínek nedostal k dorážce před prázdnou brankou. Pak po Peterkově zadovce neprostřelil Kopřivu osamocený Krajíček, navíc šel za seknutí slávistického gólmana pykat. Při Pospíšilově šanci ale domácí odolali, sami pak nezužitkovali půlminutovou přesilovku na konci nastavení. V rozstřelu se trefil jako jediný slávista Pospíšil a rozhodl.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia 2:3 SN (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Kohn (Hrabal, M. Růžička), 60. Hrabal (M. Růžička, Bonk) - 1. Pospíšil (Vondrka, Třetina), 49. J. Doležal (P. Jelínek), rozhodující sam. nájezd Pospíšil. Proměněné nájezdy: Pospíšil. Neproměněné nájezdy: Polák, M. Růžička, D. Květoň - Vondrka. Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc Žižka (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4964. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články