Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kotalík se po návratu z farmy blýskl gólem a asistencí

Calgary (Kanada) - Hokejový útočník Aleš Kotalík dostal po dvou měsících strávených na farmě znovu příležitost v týmu Calgary a hned v prvním utkání pomohl gólem a asistencí k výhře 5:2 nad Coloradem. Calgary v minulých měsících několikrát umístilo Kotalíka na listinu volných hráčů, nikdo si ho však nevybral, a tak český hráč působil od 21. ledna v AHL. Do NHL se teď vrátil díky zraněním Brendana Morrisona a Davida Mosse, a dokonce hned dostal šanci i v přesilových hrách. Flames v nich v úvodu zápasu vstřelili během 24 sekund dva góly a vedení už do konce utkání nepustili.

Kotalík si připsal asistenci u druhé branky, ve 45. minutě pak sám zvýšil na 4:1. "Jsem šťastný, že jsem zpátky," prohlásil útočník, který v týmu AHL Abbotsford Heat zaznamenal v 18 zápasech 19 bodů za čtyři góly a 15 asistencí. I podle zámořských médií a spoluhráčů přinesl Kotalík do mužstva oživení. "Všichni ho zase rádi vidíme v týmu. Sehrál výborný zápas, mohl dát víc než jeden gól. Jednou trefil břevno a měl několik dalších šancí," uvedl lídr Calgary Jarome Iginla, který vstřelil dvě branky.

Flames přerušili sérii tří porážek a vrátili se v Západní konferenci do elitní osmičky. Colorado si připsalo dvacátou prohru z posledních jednadvaceti zápasů a zřejmě už se nemůže dočkat, až skončí sezona. Calgary má stále jen jednobodový náskok před devátým Nashvillem, který vydřel v prodloužení výhru 4:3 nad Bostonem a navíc má dva zápasy k dobru. Jednu asistenci si připsal Martin Erat, který se v 51. minutě podílel na vyrovnávací brance na 3:3, druhý gól Bruins vstřelil David Krejčí.

Čtvrté místo v tabulce Západní konference a pětibodový náskok před devátým Nashvillem potvrdil Phoenix, který zvítězil 3:1 v Edmontonu. Gólem a asistencí se na úspěchu podílel Radim Vrbata, jenž v polovině zápasu přihrál na druhý gól a v 52. minutě vstřelil pojistku na 3:1. Hlavní hvězdou večera byl ale brankář Ilja Bryzgalov. Edmonton, nejhorší tým celé NHL, měl totiž po většinu zápasu překvapivě navrch a jen díky ruskému gólmanovi dovedli hosté zápas do vítězného konce. Bryzgalov zneškodnil 35 z 36 střel.

Své naděje na účast ve vyřazovacích bojích stále živí hokejisté Atlanty, kteří i díky 21 zákrokům Ondřeje Pavelce porazili nejlepší tým Východní konference Philadelphii 4:3 po samostatných nájezdech. Thrashers si tak připsali čtvrtou výhru z posledních šesti zápasů a ztrácejí čtyři body na osmé Buffalo.

Dva body ztratilo New Jersey, které sice při své stíhací jízdě vyhrálo 23 z 29 zápasů, ale už podruhé během devíti dnů podlehlo nejhoršímu týmu Východní konference Ottawě, tentokrát 1:3. Devils tak stále ztrácejí na osmé Buffalo šest bodů.

Ondřej Pavelec v dresu Atlanty inkasuje branku v zápase s Philadelphií
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články