Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Hokejové ohlasy: Hrdinou Slavie je Svoboda

Liberec - Obrovské zklamání a bezmoc byla cítit ze všech hráčů Liberce, který skončil po základní části jen těsně pod vrcholem a měl být jedním z hlavních favoritů na titul. Ve čtvrtfinále proti Slavii v klíčovém sedmém souboji nedokázali Bílí Tygři udržet nadějné vedení a prohráli v prodloužení. Hlavním hrdinou týmu Slavie se stal útočník Tomáš Svoboda. Nejdříve 66 sekund před koncem normální hrací doby vyrovnal na 3:3 a pak v čase 73:05 rozhodl střelou z levého kruhu o vítězství Slavie.

"Určitě je to moje životní trefa. Jsem za to hrozně rád, že se to takhle povedlo. Musím poděkovat klukům, protože třetí třetina byla odehraná super, bylo tam srdíčko," řekl po utkání Svoboda.

"Tento zápas je hořká pilulka, je to frustrující. Po většinu utkání jsme byli ve vedení a nechali jsme si to ujít v posledních dvou minutách," připomněl zkušený útočník Petr Nedvěd Svobodovo vyrovnání v čase 58:54. Liberečtí přitom již sahali po postupu, za stavu 3:1 na začátku 54. minuty hráli po vyloučení Lukáše Krenželoka přesilovku. Bílí Tygři však začali být až příliš pasivní. "To je chyba, měli jsme si vytvořit šance, dát gól, ale oni několikrát proti nám skórovali v oslabení, tak jsme gól hlavně nechtěli dostat a jít do riskantních věcí. Přesilovku jsme odehráli zbytečně pasivně, to je škoda," litoval zpětně Nedvěd.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha

Tomáš Vošvrda, liberecký brankář:

"Tenhle tým byl skvěle poskládaný a měl na to udělat úspěch. Přesto končíme tak brzy."

Klíč k postupu byl však podle Nedvěda jinde. "Je škoda, že jsme takhle nehráli od začátku (série). Do série jsme vkročili laxně, to nás stálo vítězství. Kdyby jsme to odehráli jako poslední tři zápasy, tak jsme soupeře porazili," myslí si Nedvěd. "Bohužel se tak nestalo, ale za poslední tři zápasy musím hráčům poděkovat. Všichni jsme fárali na 200 procent, bylo to na tom ledě vidět," ocenil Nedvěd.

Už s dvanácti zápasy v nohou nyní Slavia narazí na vítěze základní části Třinec. "Snad bude nějaké volno zítra, pak regenerace a pojedeme tam udělat dobré výsledky. Třinec má solidní kádr, perfektní hráče s řadou zápasů v NHL. Ale ukázali jsme v sezoně, že můžeme hrát proti komukoliv. Pojedeme tam bojovat jako do Liberce," vzhlížel po zápasu na severu Čech Svoboda k pondělnímu startu semifinále.

Liberecký gólman Tomáš Vošvrda smutní po zápasu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články