Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slavia udolala Liberec a v semifinále vyzve Třinec

Liberec - Hokejisté Slavie zvítězili v rozhodujícím sedmém utkání čtvrtfinále play-off extraligy na ledě Liberce 4:3 v prodloužení a vyhráli sérii 4:3 na zápasy. O postupu Pražanů, kteří ještě pět minut před koncem základní hrací doby prohrávali 1:3, rozhodl v čase 73:05 útočník Tomáš Svoboda. V semifinále narazí svěřenci kouče Vladimíra Růžičky na vítěze základní části Třinec. Druhou dvojici tvoří Vítkovice a obhájce loňského prvenství Pardubice.

Severočeši byli v úvodu lepším a aktivnějším týmem. Ve třetí minutě připravil Podkonický velkou šanci pro Kudrnu, toho ale vychytal Kopřiva. Poté zakončoval přečíslení dvou na jednoho zadák Derner, jenže ani on nenašel recept na překonání gólmana Pražanů. A nepovedlo se to ani rychlíkovi Bartovičovi, který vlétl do třetiny hostů, jenže jeho pokus o blafák Kopřiva bezpečně přečetl.

Na první gól tak čekala liberecká Tipsport arena až do poloviny 18. minuty. V ní nejprve domácí fanoušci trnuli, když se slávisté nastěhovali poprvé na delší čas před Vošvrdovu klec, ale několik slibných pozic k vedoucímu gólu nedotáhli. Vzápětí se hra přelila na druhou stranu, Ondřejův bekhendový pokus ještě Kopřiva vyrazil, ale pouze před sebe, kde číhal Urban a svou první trefou v extraligovém play-off otevřel skóre.

Velmi podobné okolnosti předcházely i druhému gólu Bílých Tygrů. Ve 25. minutě nedokázali Pražané potrestat velké zaváhání domácích v hloubi obranného pásma a už chvilku poté o to více litovali. Nejprve mohl volně ležící kotouč v Kopřivově brankovišti dorážet do prázdné klece Hunkes, čemuž sice ještě zabránil faul slávistů, jenže domácí se šesti bruslaři v poli pokračovali v tlaku a Nedvěd střelou bez přípravy zvýšil.

Slavia se dočkala snížení hned zkraje třetího dějství, kdy využil přesilovku Pospíšil a zdálo se, že klíčová bitva dostane nový náboj. Už ve 45. minutě ale přidal třetí gól Liberce z otočky Kudrna a Severočechy tak znovu uklidnil. Vzápětí mohl přidat razítko na postup Klimenta, vynikající zákrok Kopřivy ovšem udržel Slavii v alespoň malé naději na zvrat.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha



Když už se zdálo, že Pražané budou jen těžko hledat sílu na zvrat, vlil jim v 56. minutě nový optimismus do žil Sklenář. Domácí viditelně znervózněli, což 66 sekund před vypršením základní hrací doby potrestal Svoboda a poslal tak duel do prodloužení.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Liberec): "Pro nás je to obrovské zklamání. Utkání jsme nezvládli tak, jak jsme měli, přestože jsme ho měli dobře rozehrané. Bohužel pro nás to ale rozhodlo celou sérii v náš neprospěch a jsme velmi zklamaní. Blahopřeji Slavii k postupu." 

Jiří Čelanský (Slavia): "Myslím, že z naší strany jsme si nemohli nic jiného přát než sedmý zápas s takovým výsledkem, který byl. Když zhodnotím celou sérii, tak my jsme věděli, že to bude hodně vyrovnané, na Liberec jsme si věřili a je to pro nás samozřejmě veliký úspěch."

V jeho úvodu měl nejprve dvě obrovské možnosti Vantuch, jenže neuspěl a stejně se i přes velký tlak a dvě přesilovky vedlo jeho spoluhráčům, jimž statečně čelil bezchybný Kopřiva. Slavia se dostala do své prakticky první možnosti na začátku 74. minuty a díky Svobodovi hned rozhodla o svém postupu.

Bílí Tygři Liberec - Slavia 3:4 v prodl. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Urban (Vantuch, Ondřej), 26. P. Nedvěd (Špaček, Hunkes), 45. Kudrna (P. Nedvěd) - 42. Pospíšil (Krenželok, P. Jelínek), 56. Sklenář (Vondrka, Žižka), 59. T. Svoboda (Vondrka, Kadlec), 74. T. Svoboda (M. Čermák). Rozhodčí: Šindler, Ország (SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:4.

Utkání Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články