Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plekanec přispěl gólem v první minutě k výhře Montrealu

Pittsburgh - Útočník Tomáš Plekanec přispěl v sobotním utkání NHL gólem k výhře Montrealu 3:0 na ledě Pittsburghu. Český hokejista se trefil už ve 46. sekundě zápasu a připsal si tak vítězný gól. Druhý přidal v úvodní minutě druhé třetiny Travis Moen a skóre uzavřel ve 27. minutě Mike Cammalleri. Plekanec si připsal 21. trefu v sezoně a dohnal nejlepšího českého střelce v NHL Martina Havláta z Minnesoty.

Brankář Canadiens Carey Price zneškodnil všech 26 střel Tučňáků, zaznamenal osmé čisté konto v sezoně a 33. výhru, což je nejvíce ze všech gólmanů v NHL. Jeho protějšek Marc-Andre Fleury naopak po třetím inkasovaném gólu střídal. Zápas sledovalo 18 310 diváků, Pittsburgh měl tedy v 200. domácím utkání za sebou vyprodáno, což je nový klubový rekord. Série začala v únoru 2007 a tvoří ji 171 zápasů v základní části a 29 v bojích o Stanley Cup.

Už jen šest bodů ztrácejí na poslední postupové místo do play-off hokejisté New Jersey, kteří udolali New York Islanders 3:2 v prodloužení a připsali si 22. výhru z posledních 27 zápasů. Devils tak vůbec poprvé v sezoně dosáhli padesátiprocentní úspěšnosti, mají na kontě 32 výher a 32 proher.

O góly Devils se postarali netradiční střelci. Skóre otevřel ve 2. minutě nováček Jacob Josefson, pro něhož to byla premiérová trefa v NHL. Rozhodující branku v prodloužení pak po asistenci Patrika Eliáše vstřelil obránce Anssi Salmela, který se trefil poprvé po třinácti měsících. Ďábly dělí šest bodů a dva týmy od osmého Buffala, které podlehlo 3:4 devátému Torontu. Maple Leafs tak ztrácejí na Sabres už jen čtyři body, stejně jako Atlanta, která otočila utkání ve Philadelphii a zvítězila 5:4 v prodloužení.

Pavelec pustil tři střely, vystřídal ho Mason

Thrashers prohrávali po dvou třetinách 0:3. Kouč Craig Ramsay se následně na radu trenéra brankářů Clinta Malarchuka rozhodl vystřídat gólmany a místo Ondřeje Pavelce, který kapituloval třikrát z dvanácti střel, poslal do branky Chrise Masona. Thrashers vyhráli třetí třetinu 4:1, vítězný gól vstřelil v druhé minutě prodloužení Ron Hainsey. Jak výjimečný obrat se Atlantě povedl, dokazuje i statistika. Zápas, v němž po dvou třetinách vedli o tři góly, prohráli Flyers naposledy v roce 1987.

Povinné vítězství vybojovali v sobotu hokejisté Nashvillu, kteří porazili 4:2 zdecimované Colorado a zůstávají na dohled elitní osmičce. V enormně vyrovnané tabulce Západní konference ztrácejí na devátém místě pouhý bod na čtveřici týmů před sebou. K vítězství nad Coloradem, které prohrálo osmnáctý z posledních devatenácti zápasů, přispěl i Martin Erat, který v páté minutě asistoval u úvodního gólu, dvě sekundy před koncem třetí třetiny pak trefou do prázdné branky skóre uzavřel.

V sestavě Avalanche scházeli nejproduktivnější hráč Paul Stastny i Milan Hejduk, kteří se zranili při pátečním duelu s Anaheimem.

Brankář Ondřej Pavelec
zdroj: ČTK/AP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články