Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vincour dal první gól v NHL

New York – Český útočník Tomáš Vincour z Dallasu vsítil v NHL premiérový gól. Dvacetiletý brněnský rodák skóroval při svém čtrnáctém startu v soutěži, když se zmocnil puku v rohu kluziště, vybruslil si do levého kruhu a trefil volné místo nad lapačkou brankáře Calgary Miikky Kiprusoffa. Větší jistotu v nejslavnější hokejové lize na světě získává Vincour podle svých slov každým zápasem.

"Cítím se tu skvěle. Moje sebevědomí roste každý den a musím za to poděkovat svým spoluhráčům Jamiemu Bennovi a Loui Erikssonovi. Oba to jsou vynikající hráči. Moc mi pomáhají a všechno usnadňují," uvedl Vincour, který byl do hlavního týmu poprvé povolán 6. února. "Zvykám si. NHL je ve srovnání s AHL rychlejší, jsou tu lepší hráči. Snažím se naučit něco nového každý den a každou minutu, kterou jsem na ledě. A to je důležité," pokračoval Vincour, který v tomto ročníku nasbíral v AHL pět branek a sedm asistencí ve 44 zápasech.

Jeho brankou se povedlo Dallasu dotáhnout tříbrankovou ztrátu, ale dva body nakonec přece získalo Calgary, které uspělo v penaltovém rozstřelu a zvítězilo 4:3. Rozhodující nájezd proměnil Curtis Glencross. "Pozitivní je, že jsme to nezabalili a dokázali dohnat tříbrankový deficit. To se často nestává. S tím mohu být spokojený. V této fázi soutěže je totiž důležitý každý bod," podotkl trenér Dallasu Crawford.

Hokejistům St. Louis se ale na rozdíl od Dallasu povedlo obrat z 0:3 dokonat. Na tomto průběžném stavu, který na ledě Columbusu trval do 34. minuty, se úvodním gólem podílel i český útočník Jakub Voráček. Další průběh utkání už byl ale v režii Blues, kteří i díky dvěma trefám Chrise Stewarta zvítězili 4:3 v prodloužení.

Ruský útočník Alexandr Ovečkin se v historické tabulce produktivity Washingtonu posunul na třetí místo před českého hráče Michala Pivoňku. Vyhlášený kanonýr navíc díky dvěma trefám a jedné asistenci pokořil hranici 600 bodů v NHL a měl největší zásluhu na výhře 5:0 nad Edmontonem.

Do čela kanadského bodování obránců se prostřílel slovenský zadák Lubomír Višňovský, který dvěma góly a jednou asistencí přispěl k výhře Anaheimu 5:2 nad New Yorkem Rangers. Stejné bilance dosáhl i Corey Perry a Bobby Ryan rozšířil své statistiky o gól a tři nahrávky. Za hosty si připsal jednu asistenci Václav Prospal.

Pavelec byl vyhlášen první hvězdou zápasu

Český gólman Ondřej Pavelec se zasloužil 35 zásahy o výhru Atlanty 3:2 v prodloužení na ledě Caroliny a stal se první hvězdou zápasu. Kladenskému odchovanci, který týmu kvůli problémům se zápěstím chyběl téměř dva týdny, pomohl k vítěznému návratu Tim Stapleton, jenž v čase 61:38 vstřelil rozhodující gól.

Atlanta v zápase sice promarnila dvoubrankové vedení z první třetiny, přesto se jí nakonec povedlo ukončit dvě nepříjemné série: šestkrát prohrála venku a Carolinu v sezoně porazila až na pátý pokus. Český gólman se vytáhl i v prodloužení, kdy zastavil přečíslení tří na jednoho a z protiútoku vzápětí ukončil zápas Stapleton. Dodatečný bod se Atlantě v boji o play-off náramně hodí, na poslední postupové místo jí momentálně schází pět bodů. Carolina je devátá se stejným bodovým ziskem jako osmé Buffalo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články