Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Frolík poprvé bodoval za Chicago

Chicago - Hokejový útočník Michael Frolík zaznamenal ve středečním utkání NHL premiérové body v dresu Chicaga, kam byl před měsícem vyměněn z Floridy. Po devíti zápasech bez zápisu do statistik přispěl gólem a dvěma asistencemi k výhře 6:4 nad Calgary. Frolík se prosadil v 19. minutě, kdy devátou trefou v sezoně dostal svůj tým do vedení 2:1. Na konci druhé třetiny po jeho přihrávce zvýšil Jonathan Toews už na 4:1. Flames se však nevzdali a v třetí třetině snížili na rozdíl jediné branky, definitivní pojistku na výhru Chicaga tak přidal až v poslední minutě po další Frolíkově přihrávce gólem do prázdné branky Marián Hossa.

Obhájci Stanley Cupu prodloužili svou vítěznou šňůru už na šest zápasů a ve vyrovnané tabulce Západní konference poskočili na čtvrté místo, o bod před Calgary. Na devátý Nashville a desátý Anaheim, který porazil 2:1 v prodloužení Detroit, však mají náskok pouhých tří bodů.

Anaheim vybojovali cenné dva body proti Detroitu díky povedené druhé polovině zápasu. Dvě třetiny nemohli Ducks vyzrát na Jimmyho Howarda v brance Red Wings, až ve 42. minutě Jason Blake vyrovnal na 1:1. Vítězný druhý gól pak vstřelil v prodloužení z trestného střílení Bobby Ryan.

Nadějí na postup do play-off se stále nevzdávají hokejisté New Jersey, kteří porazili Tampu 2:1 a připsali si 18. výhru z posledních 22 zápasů. Devils už v tabulce Východní konference přeskočili Floridu a na osmou Carolinu ztrácejí devět bodů, přičemž mají jeden zápas k dobru.



V kontaktu s elitní osmičkou zůstává také Toronto, které udolalo 3:2 v prodloužení Pittsburgh a na osmou příčku ztrácí čtyři body. Vítězný gól vstřelil po 42 sekundách nastavení Michail Grabovskij.

Účast ve vyřazovacích bojích se naopak o kousek vzdálila Minnesotě, která prohrála 1:4 na ledě New Yorku Islanders. Hosté si připsali druhou porážku během tří dnů a třetí z posledních čtyř zápasů. Jediný jejich gól vstřelil po přihrávce Martina Havláta v 52. minutě za rozhodnutého stavu 4:0 John Madden.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články