Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Vokoun vychytal výhru Floridy, Pavelec kvůli zranění střídal

Atlanta  - Brankář Tomáš Vokoun vychytal v pátečním utkání NHL výhru Floridy na ledě Atlanty 2:1 po samostatných nájezdech. Český gólman zastavil v základní hrací době a v prodloužení celkem 45 střel, v penaltovém rozstřelu pak zneškodnil pět ze šesti nájezdů. Jeho český protějšek Ondřej Pavelec odchytal pouze první třetinu, v níž pustil jedinou ze sedmi střel. Kvůli blíže nespecifikovanému zranění jej o přestávce nahradil Chris Mason, jenž ve zbytku zápasu už neinkasoval. Dva střelci Panthers ho překonali až při nájezdech.

Hodně nepovedený večer prožil další český gólman Michal Neuvirth, jehož Washington podlehl New Yorku Rangers 0:6. Neuvirth odchytal celý zápas a připsal si 22 zákroků. Jednou ho překonal i Václav Prospal, který si ještě připsal asistenci. Capitals sehráli první domácí zápas po dvou týdnech strávených na cestách, jenže totálně propadli. "Tohle je neakceptovatelné a zdrcující. Máme nejlepší fanoušky na světě a hrajeme takhle. To si oni nezaslouží," prohlásil po zápase kouč Capitals Bruce Boudreau, jehož svěřenci vstřelili v posledních třech domácích utkáních jediný gól.   

Gól a přihrávku zaznamenal v pátek také obránce Roman Polák a pomohl St. Louis k výhře 5:0 v Edmontonu. Hlavním strůjcem vítězství Blues byl útočník Chris Stewart, který dal dva góly a po nedávné výměně z Colorada má na svém kontě už šest branek v pěti zápasech. Žádný hráč v historii klubu neměl lepší začátek. I věhlasný Brett Hull dal v pěti zápasech "jen" pět gólů. "Kdykoliv je člověk srovnáván s takovým hráčem, jako byl Brett Hull, znamená to velkou poctu. Pro hokej a tenhle klub udělal ohromný kus práce," konstatoval Stewart.  

Jen dva body pod hranicí postupu zůstávají hokejisté Columbusu, kteří v důležitém zápase porazili Phoenix 5:3. Kojoti sice i díky gólu Radima Vrbaty vedli po osmi minutách 2:0, domácí však ještě do první přestávky také zásluhou Jakuba Voráčka vyrovnali. Za nerozhodného stavu 2:2 si pak vzal hlavní slovo Matt Calvert, který v druhé třetině dvěma góly zvrátil vedení na stranu Blue Jackets, na začátku třetí třetiny pak přidal pátý gól a dovršil hattrick. Hosté už následně stihli jenom snížit.

Po osmi zápasech skončila vítězná série New Jersey, které podlehlo 1:2 na ledě Tampy Bay. Ďáblové, kteří se po katastrofálním vstupu do sezony snaží o historický comeback, tak znovu v tabulce Východní konference ztrácejí 11 bodů na osmou Carolinu, která porazila 4:1 Pittsburgh.

Radost hráčů St. Louis
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články