Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Začíná předkolo play off, Plzeň míří do Litvínova

Praha - Úvodními zápasy dnes začne předkolo play off hokejové extraligy, v němž se utkají Slavia s Karlovými Vary a Litvínov s Plzní. Týmy, které dosáhnou tří vítězství, zkompletují osmičku čtvrtfinalistů. Ve čtvrtek série pokračují druhými duely ve stejných halách, o víkendu se pak přestěhují na stadiony soupeřů. Postupující budou známi nejpozději v úterý 1. března.

Litvínov si výhodu domácího prostředí na úvod série proti Západočechům zajistil takřka v hodině dvanácté. V posledním kole základní části prohrával na ledě Kladna po dvou třetinách 1:3 a vítězný gól vstřelil v končící 58. minutě. "Určitě jsme rádi, že se nám to povedlo, a budeme se v těch domácích zápasech snažit udělat co možná nejlepší výsledek," řekl asistent trenéra Jiří Kučera.

Plzeň si užila oslav povedené stíhací jízdy, ale nyní se už soustředí na další boje. "My jsme si to hlavně potřebovali přepnout v hlavách, že už máme základní část za sebou, a připravit se na první utkání s Litvínovem. Na první dva zápasy proto jedeme ven a naším cílem bude, abychom si přivezli alespoň jedno vítězství," řekl asistent trenéra Milan Razým.

Slávisté nechtějí, aby pro ně sezona skončila pouhým postupem do vyřazovací části. "Nemůžeme jít do souboje proti Varům s ničím jiným než se snahou pokusit se doma uhrát oba zápasy. Bylo by krásné jet do Varů s tím, že vedeme 2:0, ale zároveň také nelze mít nějaké velkohubé plány a dávat si konkrétní cíle. My potřebujeme v play off dřít a bojovat postupně o každý zápas," prohlásil asistent trenéra Jiří Čelanský.

Ze strany trenérů prý v kabině není potřeba žádná zvláštní motivace. "Každý z hráčů je natěšený a nažhavený, aby to už začalo," poznamenal Čelanský. Podobně natěšení jsou také hráči Energie. "Na tu sérii se těšíme, je to to, po čem všichni touží. Je to sice zatím jen předkolo, ale už je to součást play off, vyřazovací části, o kterou se tak dlouho bojuje," připomněl kouč Václav Baďouček.

"Slavia do poslední chvíle bojovala o šestku, těsně jí to uniklo, ale to nic nemění na tom, že bude hodně nepříjemným protivníkem. My bychom v tom úvodu v Praze rádi dosáhli alespoň na nějaké vítězství," nastínil Baďouček. Až do konce sezony je po problémech s kolenem mimo hru Parýzek, ostatní hráče mají trenéři k dispozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články