Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR SOLO

Hemský přispěl třemi kanadskými body k výhře Edmontonu

New York/Edmonton - Hokejový útočník Aleš Hemský byl jediným českým hráčem, který skóroval v sobotním programu NHL. Sedmadvacetiletý pardubický rodák dal gól v třetím utkání za sebou, když se prosadil střelou do prázdné branky při závěrečné power-play soupeře a pojistil tím vítězství Edmontonu 5:3 nad Atlantou. K jedné trefě přidal Hemský i dvě asistence, z nichž v obou případech těžil Taylor Hall. Jednička posledního draftu pak po přihrávce Ladislava Šmída zkompletovala první hattrick v soutěži. Devatenáctiletý útočník vstřelil všechny tři góly v přesilových hrách a svými zásahy otočil v rozmezí 42. a 55. minuty stav z 1:3 na 4:3.

Edmonton je stále nejhorším týmem soutěže, avšak co se týče aktuální formy, jsou na tom hokejisté Atlanty hůř. V posledních 17 zápasech zvítězili Thrashers jen třikrát a sobotní ztráta nadějného náskoku byla pro jejich psychiku další ranou. "Darovali jsme jim život. Vyvíjelo se to velmi dobře v náš prospěch, ale pak obdržíme tři tresty, pustíme je v přesilovkách do šancí a prohráváme. Bylo srdcervoucí to sledovat," prohlásil trenér Atlanty Craig Ramsey.

Také Patrik Eliáš zaznamenal tři kanadské body, když se třemi asistencemi podílel na výhře New Jersey 4:1 v Carolině. V produktivitě českých hokejistů přeskočil třebíčský rodák třetího Milana Hejduka a na vedoucího Martina Havláta mu chybějí už jen tři body. I díky jeho příspěvkům si Devils připsali sedmé vítězství v řadě a opět se přiblížili poslednímu postupovému místu do play-off, které drží právě Carolina.

New Jersey porazilo Carolinu potřetí během posledních dvanácti dnů a základ úspěchu položilo už v první třetině, v níž se dostalo do vedení 3:0. "Byl to náš záměr, chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, protože oni jsou známí výbornými starty," konstatoval trenér New Jersey Jacques Lemaire.

Stejně dlouhou vítěznou sérií jako New Jersey se mohou pochlubit i hokejisté Phoenixu, kteří uspěli na ledě Nashvillu 3:2. V dosažení sedmé výhry za sebou jim nezabránily ani dvě asistence domácího Martina Erata.

Lepší první start v novém působišti si brankář Craig Anderson nemohl ani představit. Po páteční výměně z Colorada do Ottawy své nové spoluhráče i fanoušky fascinoval: v premiérovém utkání zneškodnil všech 47 střel za 65 minut hry, v penaltovém rozstřelu si pak poradil i se všemi třemi nájezdy a dovedl Ottawu k výhře 1:0 na ledě Toronta. Jediným úspěšným aktérem byl v nájezdech Jason Spezza. "Chtěl jsem udělat dobrý první dojem a ukázat novým spoluhráčům, že za ně budu bojovat," podotkl Anderson, který vychytal první čisté konto téměř po roce.

Také další hráč, který v pátek odešel z Colorada, se při debutu v novém týmu zaskvěl. Útočník Chris Stewart se dvěma góly podílel na vysokém vítězství St. Louis 9:3 nad Anaheimem. Paradoxně přes vysokou výhru si český obránce Roman Polák připsal dva záporné body. "Byl to výborný start. Ještě než jsem přišel do týmu, obdržel jsem tři nebo čtyři textovky od nových spoluhráčů. Bylo to velmi povzbuzující," uvedl Stewart, první hvězda zápasu.

První hattrick v soutěži vstřelil Devin Setoguchi, který zařídil San Jose výhru 4:0 nad Coloradem. Domácí tým rozhodl o dvoubodovém zisku už v úvodní třetině, kdy skóroval třikrát. V předposlední minutě pak Setoguchi třetím gólem uzavřel skóre a podtrhl desátou porážku Avalanche v řadě. Delší sérii bez vítězství Colorado od přesunu týmu z Québeku v roce 1994 nezažilo.

Novým lídrem produktivity soutěže je Daniel Sedin. Švédský útočník pomohl dvěma góly a asistencí Vancouveru k výhře 5:2 nad Dallasem a v kanadském bodování přeskočil Stevena Stamkose. Třetí v pořadí je jeho dvojče Henrik, který v sobotu zaznamenal rovněž tři body za jednu trefu a dvě přihrávky.

Výsledky NHL:

Edmonton - Atlanta 5:3 (0:1, 1:1, 4:1)

Toronto - Ottawa 0:1 po sam. nájezdech

NY Islanders - Los Angeles 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Carolina - New Jersey 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)

Tampa Bay - Florida 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

St. Louis - Anaheim 9:3 (4:3, 4:0, 1:0)

Nashville - Phoenix 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Vancouver - Dallas 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

San Jose - Colorado 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články