Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Eliáš pomohl New Jersey gólem k páté výhře v řadě

New York - Hokejový útočník Patrik Eliáš se podílel ve středečním utkání NHL jedním gólem a asistencí na výhře New Jersey 3:2 nad Carolinou. Devils zvítězili popáté v řadě a opět stáhli ztrátu na poslední postupové místo do play off, které drží právě Carolina. Aktuálně na ni New Jersey ztrácí po dvou třetinách odehrané soutěže dvanáct bodů. Rozhodující pasáží zápasu byly první dvě minuty závěrečné třetiny, v níž po akcích Eliáše zvýšili Devils z 1:0 na 3:0. Nejprve střelu českého útočníka dorazil Rolston, o chvíli později se už třebíčský rodák prosadil sám: v souboji jeden na jednoho se šikovně zbavil obránce Jamieho McBaina a bekhendovou střelou skóroval.

Jakub Voráček vstřelil úvodní gól Columbusu, v dalším průběhu utkání přidal i asistenci, ale jeho produktivita nezastavila rozjetý tým Los Angeles. Kalifornský klub sice na ledě soupeře třikrát ztratil jednobrankový náskok, přesto nakonec zvítězil v penaltovém rozstřelu 4:3 a v posledních deseti utkáních vytěžil 18 z 20 možných bodů.

Úspěšné období posunulo Kings na chvíli na osmou příčku v Západní konferenci, z níž je o pár hodin později sesadilo Calgary, které doma přehrálo Dallas 4:2. Situace v konferenci je ale velmi vyrovnaná: třetí Phoenix a deváté Los Angeles dělí pouhé dva body.


Brankář Michal Neuvirth nahradil po první třetině za stavu 2:3 Semjona
Varlamova, a přestože i český gólman třikrát inkasoval, připsal si díky
nejlepšímu ofenzivnímu představení Washingtonu v sezoně výhru. Hráči z
hlavního města USA zvítězili v přestřelce na ledě Anaheimu 7:6 a dali
vzpomenout na loňský ročník, ve kterém vstřelili nejvíce branek v soutěži.

Tomáš Vokoun byl v daleko větším zápřahu, zneškodnil 31 ze 34 pokusů soupeře, ale s Floridou nakonec doma podlehl Philadelphii 2:4. Vedoucí tým Východní konference zadělal na dvoubodový zisk už v prvních čtyřiceti minutách, kdy se ujal vedení 3:0. Panthers v závěrečné části zápas i s přispěním jedné branky Rostislava Olesze zdramatizovali a snížili na rozdíl jednoho gólu. V poslední minutě ale hosté zpečetili výhru trefou do prázdné branky.



Hokejisté Chicaga nastoupili v zápase proti Minnesotě bez trenéra Joela Quennevillea. Zkušený kouč byl převezen v úterý večer do nemocnice, poté co se mu doma udělalo nevolno. Ve středu ráno týmový lékař Michael Terry pouze uvedl, že trenérův stav je stabilizovaný. K výhře 3:1 dovedl Chicago asistent Mike Haviland. Pro obhájce titulu to byly důležité body, protože je zatím na jedenáctém místě Západní konference se čtyřbodovou ztrátou na osmé Calgary. Minnesota na tom není o mnoho lépe, je o bod a jednu příčku před Chicagem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články