Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Extraliga ve Varech zůstane, klub město neopustí

Karlovy Vary - Hokejová extraliga se bude v Karlových Varech hrát i v příští sezoně. Majitel HC Energie Karel Holoubek se rozhodl, že bude klub nadále podporovat a část financí, které požadoval od města, zajistí sám. Městské zastupitelstvo počítá s tím, že hokejový klub v roce 2011 dostane 11,3 milionu korun z rozpočtu plus 500 tisíc ze sportovního grantu. Holoubek přitom původně požadoval dotaci 18 milionů, poté v kompromisním návrhu o čtyři miliony méně.

"Město mému návrhu nevyhovělo, ale podařilo se mi dohodnout s významným místním podnikatelem Milutinem Peričem, který nám navíc poskytne dva miliony korun. Zbývající finance zřejmě zajistím sám," uvedl Holoubek.

Holoubek, který v Karlových Varech podporuje hokej už 18 let a dovedl jej z druhé ligy až do extraligy a k zisku mistrovského titulu, navíc věří, že se mu podaří i s podporou opozičních zastupitelů domluvit, aby klub dostal ještě neúčelovou dotaci ve výši 2,2 milionu korun z výnosů provozu Karlovarské teplárenské.

Je nám líto, video expirovalo.
Extraliga se z Varů stěhovat nebude

Majitel klubu zároveň potvrdil, že odmítl návrh radnice na motivační část dotace, která by souvisela s výsledky extraligového týmu. V případě, že by klub vyhrál seniorskou extraligu, mohl by získat až dalších pět milionů korun. Zástupci klubu se navíc podle generálního manažera Miroslava Vaňka dohodli, že o podpoře klubu pro rok 2012 začnou s představiteli radnice jednat dříve než letos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články