Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chicago získalo Frolíka a práva na Saláka

Chicago (USA) - Čeští hokejisté Michael Frolík a Alexander Salák patří nově v NHL Chicagu. Blackhawks je získali z Floridy výměnou za útočníky Jacka Skilleho, Hugha Jessimana a Davida Pacana. Dvaadvacetiletý Frolík se v poslední době střelecky trápil a od 17. prosince už neskóroval ve 23 zápasech za sebou. Na Floridě se propadl do čtvrté formace. Přitom ve svých prvních dvou sezonách v NHL byl mezi nejlepšími třemi kanonýry a pěti nejproduktivnějšími hráči Panthers. Salák v současné době působí ve Färjestadu a bude reprezentovat Česko na LG Hockey Games ve Stockholmu.

Florida draftovala Frolíka, talentovaného kladenského odchovance, v roce 2006 jako desátého v pořadí. Celkem si připsal ve 213 zápasech 117 bodů za 50 branek a 67 asistencí. V tomto ročníku si připsal v 52 zápasech 29 bodů za osm tref a 21 přihrávek.

"O Michaela Frolíka jsme se zajímali už v době, kdy byl draftován," řekl na oficiálních stránkách Chicaga generální manažer Stan Bowman. Chicago si tehdy vybralo na třetí pozici svého současného kapitána Jonathana Toewse. Podle Bowmana klub Frolíkův vývoj nadále sledoval. "Je to mladý hráč, ale ve své kariéře už předvedl dost. Má za sebou dvě sezony v NHL s více než dvaceti vstřelenými góly a myslím, že dobře zapadne do naší organizace."

O dva roky starší Salák působil v zámoří v minulé sezoně, kterou strávil téměř celou na farmě Floridy v Rochesteru. Do branky Panthers v NHL se dostal dvakrát. Při brankářské konkurenci na Floridě se v létě rozhodl odejít do švédské Elitserien, kde září. Vládne soutěži s úspěšností zákroků 92,46 procenta i šesti čistými konty a s průměrem 2,04 obdržené branky na zápas je druhý.

"Alexander Salák má také velice zajímavý vývoj. Daří se mu v této sezoně a my jsme ho velice pozorně sledovali. Je právě ve věku, kdy brankáři začínají ukazovat své schopnosti. Myslím, že má před sebou hodně zářivou budoucnost," prohlásil Bowman na Salákovu adresu. "Snažili jsme se posílit na brankářské pozici a toto byla jedna s cest, jak toho dosáhnout."

Třiadvacetiletý Skille zaznamenal v tomto ročníku v dresu Chicaga ve 49 zápasech 24 bodů za sedm gólů a 17 asistencí. O tři roky starší Jessiman působil na farmě Blackhawks v nižší AHL v Rockfordu. Devatenáctiletý Pacan zatím hraje juniorskou OHL za Niagara IceDogs.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články