Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stavjaňa končí, hokejisty Karlových Varů povede Baďouček

Karlovy Vary – Vedení karlovarského hokejového klubu odvolalo hlavního trenéra Antonína Stavjaňu. Na lavičce ho střídá dosavadní asistent Václav Baďouček. Důvodem k výměně trenérů byly neuspokojivé výsledky v poslední době, aktuálně devátý tým extraligové tabulky vyhrál jediné z posledních pěti utkání, naposledy doma podlehl brněnské Kometě 2:4.

"Důvodem odvolání jsou neuspokojivé výsledky týmu zejména v domácím prostředí a celkové postavení týmu v tabulce. Máme pouze o bod více než loni touto dobou a nacházíme se na absolutním rozhraní postupu či nepostupu do play-off," vysvětlil změnu generální manažer klubu Miroslav Vaněk na klubovém serveru. Premiéru v roli hlavního kouče si Baďouček odbude v pátek na ledě předposledního Kladna. Jeho asistentem je zatím jen trenér brankářů Pavel Kněžický, dalšího si navrhne sám Baďouček. Energie v této sezoně získala v domácím prostředí jen 30 bodů z 66 možných.

V minulém ročníku karlovarští hráči boj o play-off nezvládli, hráli pouze ve skupině o udržení v soutěži a skončili až předposlední. Po úspěšném působení kouče Zdeňka Venery, který byl s týmem dvakrát ve finále, klub v minulé sezoně vyměnil trenéra dokonce dvakrát. Na konci října skončil Josef Paleček, jehož nahradil Pavel Hynek, ale v březnu v boji o udržení byl odvolán i on a na lavičku se vrátil Paleček.

Je nám líto, video expirovalo.
Baďouček bude trénovat Karlovy Vary

Západočeši jsou dalším týmem po Litvínovu, který se snaží řešit komplikující se situaci v boji o desítku pro play-off změnou trenéra. V sobotu skončil v severočeském klubu Robert Reichel a v neděli k výhře nad Plzní 1:0 dovedl mužstvo už jeho nástupce Kýhos. V této sezoně nejvyšší soutěže sáhl ke změně na lavičce už šestý klub.

O osudu týmu se rozhodne v polovině února

Dění v Karlových Varech v posledních dnech víří také spor o peníze. Konflikt mezi oběma stranami způsobilo plánované snížení městské dotace pro hokejový klub z loňských 12,8 milionu korun na letošních 11,3 milionu. V roce 2009 klub získal od města i s prémií za titul celkem 18 milionů korun. Obě strany jednaly v pondělí a jasněji by mělo být po zasedání zastupitelstva, spojeného se schvalováním městského rozpočtu. To bylo kvůli plánované demonstraci fanoušků přesunuto z dneška na 15. února.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články