Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vysočina zažívá válku hokejových fanoušků

Jihlava – Mezi hokejovými fanoušky na Vysočině panuje velmi vyostřená atmosféra, která vyvrcholila při sobotním derby mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Policie musela dokonce během utkání zadržet několik výtržníků. Trnem v oku jihlavských fanoušků je havlíčkobrodská úprava loga jejich klubu. Zástupci obou týmů věří, že se situaci podaří brzy uklidnit a na stadionech se bude zase pouze fandit.

Na samolepce parodující logo jihlavské Dukly figurují večerníčkové postavičky Pat a Mat a sekyrou zabitý ježek. Samolepka vzbudila obrovské emoce a zabývali se jí i primátor Jihlavy a starosta Havlíčkova Brodu.

"Pokud by se s tím logem neobchodovalo, tak by to zůstalo jenom jako klukovina," říká starosta Jihlavy Jaroslav Vymazal. Havlíčkobrodští fanoušci se ovšem pochlubili, že na samolepkách utržili během několika dnů asi devět tisíc korun.

Jihlava teď proto zvažuje, zda se bude domáhat náhrady soudní cestou. "Znalecký posudek nám dal jednoznačně za pravdu, že byly porušeny hned tři zákony," dokládá prezident Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Prezident havlíčkobrodského fanklubu Josef Výborný se brání proti nařčení, že by za výrobou kontroverzních samolepek stál přímo fanklub: "Naše sdružení s tím nemá nic společného, je to akce jednotlivců." Při sobotním večerním derby musely horácký zimní stadion hlídat desítky policistů, při potyčkách byli zadrženi tři útočníci.

Jihlavští fanoušci a také vedení Dukly Jihlava se distancují od jakýchkoli projevů násilí, přesto ale byla na stadionu během celého zápasu připravená rakev a figurína oběšence v dresu Havlíčkova Brodu.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články