Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Trefa Židlického nestačila Minnesotě na bodový zisk

New York - Gól českého hokejisty Marka Židlického nepomohl Minnesotě v nedělním utkání NHL k bodovému zisku na ledě Anaheimu. Třiatřicetiletý obránce snížil v polovině zápasu na 2:3, když si v přesilové hře sjel před branku a střelu Mikka Koiva dorazil do sítě. Pak už ale dávali góly pouze domácí, kteří zvítězili 6:2. Hrdinou zápasu byl Corey Perry. Zaznamenal první hattrick v soutěži a navíc přidal i dvě asistence. "Je to výjimečný okamžik, na který nikdy nezapomenu. Čekal jsem na to docela dlouho. Už jsem v minulosti vstřelil v několika zápasech dva góly, ale třetí se mi nepovedlo přidat," radoval se Perry, který hraje v NHL od roku 2005.

Hokejisté New Yorku Rangers deklasovali v domácím prostředí Washington 7:0 a přivodili soupeři šestou porážku v řadě. Hostující hráči ztratili utkání na začátku druhé třetiny, kdy v rozmezí 21. až 25. minuty třikrát inkasovali a prohrávali už 0:4. Tento průběžný stav neunesl Alexandr Ovečkin, který svedl pěstní souboj s Brandonem Dubinským.

Brankář Rangers Henrik Ludqvist zlikvidoval 31 střel a připsal si pátou nulu v sezoně. Jeho protějšek Semjon Varlamov i přes sedm obdržených branek odchytal celé utkání a nepustil do hry Michala Neuvirtha.

Hokejisté Vancouveru zvítězili na ledě Edmontonu 2:1. Pod obě branky se podepsala dvojčata Sedinova: Henrik vstřelil gól a na další přihrál, Daniel zaznamenal dvě asistence. "Byl to pravděpodobně jejich nejlepší zápas. A my potřebujeme, aby takové výkony předváděli pořád. Je to stará pravda, že vaši nejlepší hráči musí být v utkání nejlepší, abyste vyhráli," řekl kouč Vancouveru Alain Vigneault na adresu švédské dvojice.

Edmonton, v jehož sestavě chybí kvůli potížím s třísly Aleš Hemský, hrál pod své možnosti. Na brankáře Roberta Luonga vyslal pouze dvanáct střel a o čisté konto jej připravil až pět sekund před koncem zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články