Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karlovy Vary zaskočily favorita, na ledě Slavie vyhrály 5:4

Praha - Hokejisté Karlových Varů porazili v prvním finálovém zápase play off extraligy pražskou Slavii na jejím ledě 5:4 a vykročili tak úspěšně do série hrané na čtyři vítězství. Na úspěchu Energie, která dnes v O2 Areně šla čtyřikrát do vedení, se dvěma góly a asistencí podílel útočník Petr Kumstát.

Slavia - Karlovy Vary
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Domácí stejně jako ve většině semifinálových zápasů postrádali svého kapitána Beránka. Zkušený centr sice začal v pondělí trénovat, poraněné koleno jej však na led nepustilo.

Jeho spoluhráči se trochu nečekaně v úvodu museli bránit aktivním Západočechům, Svobodu vyzkoušel už v první minutě Kumstát. Slavia sice následně vyrovnala hru, ale v 5. minutě jako první inkasovala. Z nevinně vypadající akce se prosadil Kristek, který trefil pravý horní roh branky. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí.

Hosté mohli své vedení zvýšit v první přesilové hře, místo druhé branky však sami kapitulovali, když Mensatorovi prošla mezi betony Ratajova střela. Karlovarský semifinálový hrdina však své menší zaváhání vzápětí napravil, když zlikvidoval Bednářovu velkou šanci. Při dvou trestech Skuhravého si na něj nepřišel ani Červenka.

A slávisté toho na začátku druhé části litovali. Kumstát totiž prošel mezi Slobodou a Žižkou hladce do útočného pásma a překonal Svobodu podruhé. Vyrovnat mohl aktivní Rataj, ale podařilo se to až po necelých dvou minutách Hruškovi, který dorazil za bezmocného Mensatora Klepišovu střelu.

Když poté nevyužil další svou šanci Červenka, udeřila opět Energie a pomohlo jí k tomu přísné Supovo vyloučení a Kraftovo štěstí. Urostlému centrovi totiž při zakončení lehce sjel puk z hokejky, ale vysoký útočník jej ještě stihl vystřelit na branku a poslal Karlovy Vary potřetí v zápase do vedení.

Domácí však i tentokrát dokázali vyrovnat. Už po 59 vteřinách třetí třetiny překonal šťastným odrazem puku od brusle Mensatora Bednář, který tak potvrdil, že v této sezoně se mu proti Západočechům střelecky daří. Vzápětí mohl dostat Slavii do vedení Hruška, jenže proti karlovarskému gólmanovi neuspěl a hosté opět odpověděli gólově.

O čtvrtou branku se po Skuhravého přihrávce postaral Kumstát, jenž se o 96 vteřin později podílel i na pátém úspěchu hostů. Při Žižkově vyloučení našel před brankou Košťála, jehož střelu neudržel Svoboda v lapačce a tým kouče Venery měl poprvé v duelu dvoubrankový náskok. Slavia však nerezignovala a v 51. minutě se Hruška prosadil podruhé.

Jeho gólu však předcházela zvláštní situace. Rozhodčí Šír si byl jistý, že puk nepřešel brankovou čáru, ale nakonec vše přece jen konzultoval s kolegou u videa, podle všeho na jeho podnět, a gól uznal. O možný závěrečný nápor ale Slavii připravilo Vondrkovo čtyřminutové vyloučení a Karlovy Vary si tak první výhru v sérii uhlídaly.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články