Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejová legenda Pouzar chystá vlastní halu i nový klub

České Budějovice – Bývalý hokejista Jaroslav Pouzar připravuje stavbu nové hokejové haly. Projekt za 162 milionů korun, jehož součástí je i vznik nového hokejového klubu Českobudějovičtí lvi, už je dokončen. Teď se čeká jen na odklepnutí dotace z evropských fondů. "Všechno už je na stavbu připravené. Pravomocné stavební povolení už máme," řekl manažer projektu Václav Švec.

Nyní se čeká, jak dopadne schválení evropské dotace. Konečný verdikt by měl padnout začátkem příštího roku. Finanční injekce od EU by měla pokrýt 49,9 procenta veškerých nákladů.

Jaroslav Pouzar

V minulém století patřil mezi slavné československé hokejisty. V letech 1976 a 1977 se stal mistrem světa, na světových šampionátech získal ještě tři stříbrné medaile. Působil také v NHL, kde s týmem Edmonton Oilers třikrát triumfoval ve Stanley Cupu.

"Nevidím důvod, proč bychom neměli dotaci dostat," uvedl držitel tří Stanley Cupů Pouzar, jenž vedle stavby hokejové haly, která by měla vyrůst v českobudějovické ulici Evžena Rošického, počítá i s tělocvičnou a hotelem. V hale by měl navíc působiště připravovaný klub – Českobudějovičtí lvi.

Pouzar se chce v klubu zaměřit především na výchovů mladých hokejistů, kteří by navíc nemuseli platit členské příspěvky, jako je tomu jinde. Na mládežnický hokej už má podle svých slov připravené sponzory.

Pouzar: Dospělý hokej provozovat nebudeme

První nábor by měl být spuštěn v únoru příštího roku, v závislosti na tom, zda projekt dostane dotaci. V plánech je následná kooperace s některým z extraligových týmů, jenž by měl nárok na nejlepší juniory. Podle Pouzara by byla nejlepší spolupráce s místním Mountfieldem.

"Chtěli bychom mít 11 mužstev od 1. třídy až po juniory. Do deseti let bychom rádi hráli extraligu juniorů," nastínil Pouzar. "O dospělý hokej nemám zájem. Ten provozovat nebudeme," dodal. Nové hokejové centrum by mohlo zahájit provoz v polovině roku 2012.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články