Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté trénovali v Budějovicích, zranil se Karel Rachůnek

České Budějovice - Čeští hokejisté dnes po přesunu do Českých vic sice byli na prvním ostrém tréninku před turnajem Karjala v Budvar aréně poprvé kompletní, ale zranil se kapitán Karel Rachůnek. Obránce Jaroslavle si vykloubil rameno a na turnaji se nepředstaví, protože vyšetření v nemocnici ukázalo, že musí mít čtyři týdny klidové léčby. Dodatečně byl povolán zadák Martin Lojek z Třince, který bude v reprezentaci debutovat. "Karel Rachůnek vjel do rýhy v ledu a upadl na mantinel," řekl mluvčí reprezentace Jan Černý. Jednatřicetiletý mistr světa tak přijde o společný start v národním týmu se svým o dva roky mladším bratrem Ivanem, útočníkem Zlína. Navíc bude chybět delší dobu i Jaroslavli.

Kouč Alois Hadamczik tak musel sáhnout k další změně v nominaci. Pro zdravotní potíže už vypadli obránci Michal Barinka z Vítkovic, Vladimír Sičák z Kärpätu Oulu a útočník Zbyněk Irgl z Atlantu Mytišči, následně pak i dodatečně povolaný Petr Kumstát z Karlových Varů. Nahradili je zadáci Filip Novák z Dynama Moskva, Petr Gřegořek z Karlových Varů a nováček Lukáš Klimek z Vítkovic. 

Hadamczik nejdříve uvažoval o tom, že odehraje čtvrteční zápas se Švédskem jen se sedmi beky. Nakonec ale povolal Lojka, jenž byl při nominaci mezi náhradníky. Reprezentační trenér už měl dnes k dispozici beky Filipa Nováka, Martina Škoulu s útočníky Romanem Červenkou z Omsku, Josefem Vašíčkem z Jaroslavle a Lukášem Klimkem z Vítkovic, kteří chyběli na pondělním srazu v pražské Tesla Aréně a dobrovolném tréninku.

Národní tým se na jih Čech přesunul ráno a dopoledne absolvoval poradu. Dodatečně povolaný nováček Klimek se připojil k mužstvu v pondělí večer a s týmem z Prahy cestovali také Červenka s Vašíčkem. Tým zkompletovali na místě Škoula s Novákem, který v Českých Budějovicích bydlí.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté trénovali v Českých Budějovicích
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články