Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Hanzal přispěl v NHL dvěma asistencemi k výhře Phoenixu

New York - Český hokejista Martin Hanzal přispěl ve středečním utkání NHL dvěma asistencemi k výhře Phoenixu 4:3 nad Nashvillem a stal se druhou hvězdou zápasu. Obě přihrávky píseckého rodáka, který kvůli zranění vynechal předchozích šest duelů, zužitkoval v první dva góly týmu Ed Jovanovski. Kanadský obránce dokonce zkompletoval hattrick, když ve 46. minutě vstřelil za nerozhodného stavu 3:3 vítěznou branku. Český brankář Michal Neuvirth si připsal v NHL první výhru v penaltovém rozstřelu. Dvaadvacetiletý gólman, který byl vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže za měsíc říjen, zneškodnil oba nájezdy Toronta a zasloužil se o vítězství Washingtonu 5:4. Rozhodující penaltu proměnil Alexandr Ovečkin.

Další český gólman Tomáš Vokoun nebyl se svým výkonem spokojen. V souboji s Atlantou, za kterou místo Ondřeje Pavelce nastoupil v brance Chris Mason, inkasoval čtyři góly a Florida na vlastním ledě prohrála 3:4.

Hokejisté Caroliny konečně našli ve své aréně recept na góly. V předchozích a jediných svých domácích zápasech této sezony prohráli shodně bez vstřelené branky 0:3, ovšem proti New Yorku Islanders si vše vynahradili. Hurricanes předvedli ofenzivní hurikán a soupeře přehráli jednoznačně 7:2. Premiérovou trefou se na kanonádě podílel i Jiří Tlustý, který v závěru druhé části zvýšil na 5:0. Hostující hráči proti uznání jeho branky protestovali, neboť podle nich předtím zasáhl hokejkou do obličeje svého krajana Radka Martínka.



New Jersey, loni druhý nejlepší tým Východní konference, nastupoval na ledě obhájce Stanleyova poháru z Chicaga jako nejslabší tým sezony. Černého Petra se ale Devils i s přispěním dvou přihrávek Patrika Eliáše zbavili a zvítězili 5:3. Český útočník Jiří Hudler opět sledoval utkání Detroitu pouze z tribuny. Místo něho nastupuje v útoku s Mikem Modanem a Danem Clearem uzdravený Justin Abdelkader a trenér Mike Babcock si tuto formaci po zápase náramně pochvaloval. Nově složené trio zaznamenalo oba góly týmu a Red Wings uspěli v Calgary 2:1.

Radost hokejistů Caroliny
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články