Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kladno vinu přijímá, Plzeň a Mladá Boleslav se proti kontumaci bouří

Praha - Ředitel hokejové Tipsport extraligy Stanislav Šulc nevidí jinou možnost než kontumaci výsledků zápasů, ve kterých nastoupili za Plzeň, Mladou Boleslav a Kladno hráči s chybou v registraci. Řády podle něj mluví jasně. Řekl to dnes reportérovi České televize v rozhovoru, který přinášíme v plném znění spolu s ohlasy z postižených klubů. Zatímco Kladno přijíma vinu, Plzeň a Mladá Boleslav s kontumací nesouhlasí.

Kladenský výkonný ředitel Milan Volf přijal vinu za toto administrativní pochybení, upozornil ale, že Kladno rozhodně nepodvádělo. Vyjádřil i pochopení pro kladenského odchovance Milana Hniličku, který novou situaci zažívá už jako sportovní manažer Mladé Boleslavi. "Není to tak, že by nějaký hráč hrál načerno. Všichni mají smlouvu, všichni jsou zaregistrováni, všichni mají platnou registraci. Problém je, že nebyla odeslána jedna A4, kde je prohlášení, na jehož základě se registruje na APK (Asociace profesionálních klubů). Porušení to je, ale není to tak, že by někdo podváděl," prohlásil Volf.

Pochybení nevidí v Plzni ani Mladé Boleslavi

Naopak žádnou chybu nevidí v provedeném postupu zástupci Plzně a Mladé Boleslavi. Podle nich byly všechny přestupy potvrzené podpisy Stanislava Šulce na smlouvách a soupiskách. Starty všech hráčů tedy považují za oprávněné.

Martin Straka, generální manažer HC Plzeň 1929: "Je to pro nás zděšení. Nejsme si vědomi, že bychom něco zanedbali."

Cyril Suk, generální manažer BK Mladá Boleslav: "Podle herního řádu jsme se ničím neprovinili a naši hráči nastupují oprávněně. Je tam podmínka, že hráči musejí mít platné registrované smlouvy potvrzené ředitelem APK a musí tam být také potvrzená soupiska ředitelem APK, a to my řádně splňujeme."

Právní zástupce Plzně Tomáš Tesař tvrdí, že z řádů vyplývá jen to, že k extraligovému utkání může nastoupit pouze hráč, který má smlouvu řádně zaregistrovanou a který je napsán na soupisku. "V případě hráčů Přikryla a Frola oba dva mají Hráčskou smlouvu řádně zaregistrovanou, podepsanou ředitelem extraligy panem Šulcem a navíc oba byli od začátku extraligy zapsáni na soupisce HC Plzeň 1929, která je rovněž potvrzena ředitelem extraligy panem Šulcem," uvedl Tesař na oficiálních stránkách plzeňského klubu.

Podle něj je otázkou, proč ředitel extraligy na hráčské smlouvě i na soupisce potvrdil, že Přikryl a Frolo jsou registrovanými hráči HC Plzeň 1929. "Nyní konstatuje, že start těchto dvou hráčů za HC Plzeň 1929 je neoprávněný," diví se Tesař.

Oba kluby namítají i to, že kontumace v žádném případě není podle nich jedinou možností řešení, jak tvrdí Šulc. "Článek 410 Soutěžního řádu hovoří i o jiném řešení nastalé situace, například ponechání výsledku dosaženého na hřišti či nařízení nového utkání atd.," připojil Tesař.

Případ může mít soudní dohru

Pokud by ke kontumaci došlo, budou se oba kluby jak odvolávat v rámci APK, tak se chtějí bránit soudní cestou. "Budeme se bránit opravným prostředkem v rámci APK či svazu a samozřejmě žalobou k soudu, případně předběžným opatřením," varoval Tesař.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články