Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejové ohlasy: Trenér Hořava začal ve Spartě vítězně

Praha - Za povedenou práci hráčů, na níž měla minimální podíl nová trenérská dvojice, označil vítězství hokejistů Sparty nad Plzní nový kouč Pražanů Miloslav Hořava. Bývalý vynikající obránce mohl po výhře 3:0 slavit úspěšný návrat do české nejvyšší soutěže a společně s asistentem Radimem Rulíkem začít spřádat plány na nedělní derby na ledě Slavie.

Hořava nevnímal první utkání ve funkci sparťanského kouče jako žádnou premiéru. Na zápas se ale těšil, nebyl prý ani nervózní. "Nebylo také z čeho. Za ty dva dny se nedá nic změnit, hráče člověk nic nenaučí, ani jim nic neřekne, kdybych to říkal, tak bych byl jak pitomec. Jen stačí hráče upozornit a oni to sami vědí. Oni sami chtěli, takže když to přeženu, tak my jsme tam neudělali opravdu nic," odmítl výrazný podíl na úspěchu.

Miloslav Hořava o své premiéře:

"Bylo vidět hlavně na hráčích, že to opravdu odmakali a chtěli. Takhle výborně hráli asi už v Boleslavi, takže my jsme tam s Radimem na střídačce akorát stáli a posílali tam hráče, ale výhra byla prácí těch hráčů."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav

Sparta předvedla bojovný výkon a především se vyvarovala větších chyb, které ji v předchozím průběhu nové sezony srážely. "Vždy jsou tam nějaké věci, které lze vytknout a zlepšit. Ale na hráčích byla vidět enormní snaha a jsem za ně rád, že vidí cestu, kterou nastoupili, že je správná. Podle komentářů, které jsem četl, tak to byl v Boleslavi asi podobný zápas," uvedl Hořava.

Pochvaly za čisté konto se od generálního manažera a bývalého gólmana Petra Břízy dočkal Pöpperle, který nepustil za svá záda jediný puk ani v úterý v Mladé Boleslavi. "Určitě o tom vím, ale že bych z toho dělal nějakou velkou vědu, to nedělám. Je to hezký pocit, ale hlavně, že jsme vyhráli dvakrát po sobě za tři body," uvedl Pöpperle.

Tomáš Pöpperle:

"Když přijde nový trenér, tak každý i na tréninku tomu dává trochu víc, chce se ukázat trenérům, aby ho stavěli. A tenhle impuls pomohl i nám."

Nijak zvlášť nebral z osobního hlediska ani skutečnost, že nulu vychytal proti svým bývalým spoluhráčům. "Důležitější je ta výhra, že je to s nulou, to je třešnička na dortu navíc," podotkl Pöpperle. Detailní znalost soupeřových střelců může mnohdy v podobných soubojích pomoci. "V něčem možná ano, ale dnes tam takových situací moc nebylo. Kluci je tam nepouštěli a hodně mi pomohli," ocenil hru spoluhráčů.

Sparta v poslední době, kdy jen těžko sbírala body, začala více sázet na obranu, což pomáhá i samotnému Pöpperlemu. "Kluci hrají ty poslední zápasy parádně dozadu. Byl to i náš cíl pro dnešek, protože Plzeň je silná v útoku. Věřili jsme, že nějaké góly dáme, což se také podařilo. Obranná hra našeho týmu se celkově hodně zvedla," pochvaloval si Pöpperle.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články